Полицията разследва укриване или отвличане на търговеца на криптовалута Александър

...
Полицията разследва укриване или отвличане на търговеца на криптовалута Александър
Коментари Харесай

Засякоха телефона на изчезналия Алтънбашев

Полицията проверява укриване или похищение на търговеца на криптовалута Александър Алтънбашев. Разследването продължава. IT експертът е в неопределеност от понеделник. По последна информация телефонът на Алтънбашев е бил засечен през вчерашния ден, във вторник, в региона на Бистрица, оповестява " България Он Еър ".

За последно мъжът е забелязан от сестра му, която го е оставила в региона на Бизнес парка в столичния квартал " Младост ". Именно тя подава сигнала за изгубването на Александър, откакто е видяла чужд мъж да излиза от жилището му и се усъмнила, че нещо не е наред.

Полицията работи по версията укриване, както и похищение. По информация на Bulgaria ON AIR жилището му е било претърсено, а индивидът, който е бил в жилището, се опитал да открадне флашпаметите с портфейлите криптовалута, които Алтънбашев имал.

32-годишният IT експерт се занимава с криптовалути от 2011 година, а от 2018 година това е едно от главните му занимания. В началото придобива, а по-късно стартира и да търгува с криптовалути.

Според експерти пазарът в България е голям поради големите суми, които се въртят. 

" Мащабите са обилни, защото в България има доста IT експерти и средата е много подобаваща за развиването на такива компании. Дали е рисково? Не повече от всеки различен IT-свързан бранш, без значение че става въпрос за много пари, които са в тези разработки ", счита финансовият анализатор Михаил Кръстев.

" България няма тържища за криптовалути и наличните компании, които оперират и обменят криптовалутите на хората, по-скоро можем да ги оприличим на change-бюра, в сравнение с тържища. Най-популярните, несъмнено, са биткойн и етериум ", изясни още Кръстев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР