Полицията премахна палатковите лагери в цялата страна. Акцията на МВР

...
Полицията премахна палатковите лагери в цялата страна. Акцията на МВР
Коментари Харесай

Полицията и жандармерията махнаха блокадите, Арман Бабикян е арестуван

Полицията отстрани палатковите лагери в цялата страна. Акцията на Министерство на вътрешните работи е почнала към 4,30 часа във всички градове, където има палаткови лагери или блокиране на придвижването. Арман Бабикян е задържан и отведен в 1-во районно ръководство - София.
Жандармерията е окупирала и трите лагера. Има и други арестувани.

Идвайте към една от точките или пред 1-во районно, приканиха във фейсбук от Отровното трио, част от което е Бабикян.

На територията на няколко обитаеми места в страната се организира профилирана полицейска интервенция за възобновяване на публичния ред. Възстановено е придвижването по всички кръстовища, които бяха блокирани, заяви Министерство на вътрешните работи и прикани " както протестиращите, по този начин и всички останали жители, които не поддържат митингите, да съблюдават Конституцията и законите на страната ".

Малко преди 5 сутринта чиновници на СПС към Столична дирекция на вътрешните работи, т.е.на профилираните служби към софийската полиция, обкръжиха Орлов мост коли. Пристигнаха много хора, може би над стотина служители на реда, които пристигнаха и общо взето разтуриха блокадата. По-скоро пристигнаха, сформираха ни предписание за овакантяване на мястото по Закона за придвижване по пътищата, доста занимателно поради, че последните дни изобщо нямаше подобен проблем, очевидно полицията е стигнала до някакво схващане по този въпрос. Попитаха ни дали ще осъществим разпореждането, няколко души отговорихме " не ", може би някъде към двайсетина души отговорихме " не ", надлежно сега ни водят към някое от районните полицейски ръководства в София, допускам Първо районно. Може би в палатковия лагер към момента има някой от протестиращите, не мога да кажа., споделя Манол Глишев пред БНР.

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив е освободено, съгласно хората служителите на реда са поискали документите на някои от тях и са съставили актове на към 30 души. Хора от лагера подчертаха, че не е имало принуждение.

Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината, придвижването е освободено. Блокираният път Стара Загора-Варна също към този момент е освободен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР