Полицията на Хонконг получи нови правомощия, включително провеждане на акции

...
Полицията на Хонконг получи нови правомощия, включително провеждане на акции
Коментари Харесай

Новият закон увеличи правомощията на полицията в Хонконг

Полицията на Хонконг получи нови пълномощия, в това число осъществяване на акции без правосъдна заповед и скрито следене на обвинени след влизане в действие на новия противоречив закон за националната сигурност, натрапен от китайското централно държавно управление на полуавтономния град, написа " Гардиън ".
 Социални медии блокират поръчки за данни на консуматори в Хонконг от Китай
Социални медии блокират поръчки за данни на консуматори в Хонконг от Китай

От боязън консуматори трият сметки и продемократични постове

Правомощията разрешават конфискуване на имущество, обвързвано с нарушение на закона за националната сигурност , а също разрешават на шеф на полицията да издаде заповед за следене на онлайн материали , в случай че сметнат, че са в нарушаване на закона. Местното държавно управление може да позволи на полицията да прихваща връзки и да организира скрито наблюдаване. Наказанията са санкции в размер до 10 300 английски лири и до две години затвор.

Новият закон позволява на полицията да влиза и претърсва пространства за доказателства без правосъдна заповед при " необикновени условия ", да не се разрешава на обвинени да напущат Хонконг и да желае информация от непознати и тайвански политически организации и сътрудници за тяхната активност в Хонконг.
 Помпео съпостави дейностите на Китай против Хонконг с антиутопията на Оруел
Помпео съпостави дейностите на Китай против Хонконг с антиутопията на Оруел

Съединени американски щати обмисля дейности против " комунистическия режим ", дружно с Британия и други

Новите пълномощия бяха разкрити късно в понеделник, когато хонконгските управляващи разгласиха " правила за използване " на закона.

Лидерът на Хонконг Кари Лам предизвести, че " радикалите ", които съгласно нея са заплаха за страната, не би трябвало да се опълчват на закона или последствията ще бъдат съществени. Според нея няма място за терзание, в случай че хората съблюдават закона и не заплашват националната сигурност.

След утвърждението на новия закон книгите на продемократични създатели са изтеглени от книжарниците, а библиотеките преглеждат каталозите си.
 Китай упрекна Англия в
Китай упрекна Англия в " груба интервенция " за Хонконг

Хонконг не бил английска колония

Zoom и LinkedIn се причислиха към увеличаващия се лист от софтуерни компании, които няма да дават данни на държавното управление на Хонконг. Гугъл, Twitter, WhatsApp, Фейсбук и Telegram стопираха съдействието с хонконгските управляващи, а колосът Tik Tok разгласи, че изтегля известната си платформа за шерване на видеоматериали от магазините за приложения в Хонконг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР