Полицията на Германия нахлу в местни офиси на крайнодясната партия

...
Полицията на Германия нахлу в местни офиси на крайнодясната партия
Коментари Харесай

Германската полиция нахлу в офиси на Алтернатива за Германия

Полицията на Германия нахлу в локални офиси на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " в Дюселдорф, осведоми " Политико ".

Разследването е обвързвано с акция за финансиране на новоизбрания европейски народен представител Гуидо Райл.

Акцията в офисите на партията в западния немски град е част от инспекция на финансиране на предизборни лозунги на локалния клон на " Алтернатива за Германия " от основана в Швейцария компания по време на районен избор през 2017 година Прокуратурата има вяра, че локалният клон на партията не е разкрил информация за финансирането.

PR компанията Goal AG е платила 44 500 евро за предизборни постери, употребявани в акцията на Гуидо Райл, написа " Цайт ".

По-рано тази година надзорен орган към немския парламент подреди на партията да заплати санкция от повече от 400 000 евро за нарушение на правила, които не разрешават на партиите да получават дарения от организации отвън Европейски Съюз, а също и за финансирането на Райл и различен евродепутат от Goal AG.

През 2017 година Райл беше един от локалните претенденти на партията за районен парламент , само че не завоюва задоволително гласове, с цел да влезе в законодателния орган. През предишния месец той завоюва място в Европейския парламент, откакто беше на втора позиция в националната листа на " Алтернатива за Германия ". Днешната акция е ориентирана към партията, защото Райл не беше определен през 2017 година

Според представител на " Алтернатива за Германия " обвиняванията са неточност, защото не е получила противозаконни заплащания.

Говорител на прокуратурата разяснява пред " Политико ", че акцията е извършена " умерено " и партията е сътрудничила на управляващите . Разследването ще продължи седмици, в случай че не и месеци, добави представителят.

Райл беше член на социалдемократите в продължение на 26 година Той се причисли към крайнодясната партия през 2016 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР