Полицията и Софийската градска прокуратура са арестували и обвинили мъж

...
Полицията и Софийската градска прокуратура са арестували и обвинили мъж
Коментари Харесай

Мъж и жена напечатали милиони фалшиви долари и евро в университет

Полицията и Софийската градска прокуратура са арестували и обвинили мъж и жена за отпечатване на подправени банкноти на стойност 4 млн. щатски $ и над 3,6 млн. евро, а незаконната активност е осъществявана на територията на висше образователно заведение. Единият от упрекнатите е работил на контракт като печатар в столичния университета.

Печатарската машина е била в помещение, сходно на хале в постройката на образователното заведение. Разследването е почнало по оперативна информация преди няколко месеца. Има данни, че хората са неосъждани, само че са част от по-голяма незаконна скица в Западна Европа, оповестиха от полицията и прокуратурата на конференция.

При акцията са осъществени претърсвания на три адреса в София. Разследващите са разкрили движимости, които са свързани с закононарушението - към 4 000 000 неистинен щатски $ с номинал от 100 $, към 3 600 000 евро, железни клишета за слагане на релефни изображения върху банкноти от 100 и 500 щатски $.

Разследващите са намерили и фотоплаки с изображения на еврови банкноти, акцизни бандероли, серийни номера, удостоверение за регистрация на МПС, листа с изображения на осигурителна нишка на 50 евро, дискове, съдържащи предпечат за правене на еврови банкноти, печатна машина и други

49-годишният И.Н. и 54-годишната Д.А, които са работели като печатари, са упрекнати за правене и държане на неистинен парични знаци в огромни количества и са арестувани за 72 часа. Към сегашния миг са разпитани очевидци, направена е експертна информация по отношение на истинността на конфискуваните банкноти и са назначени експертизи. Предстои прокуратурата да изиска непрекъснат арест за двамата упрекнати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР