Полицията и прокуратурата в Горна Оряховица и екоинспекцията във Велико

...
Полицията и прокуратурата в Горна Оряховица и екоинспекцията във Велико
Коментари Харесай

Нищят 4000 т боклук от Германия, складиран в Горнооряховско

Полицията и прокуратурата в Горна Оряховица и екоинспекцията във Велико Търново ревизират доставката и съхранението на над 4000 тона боклуци, складирани в землището на горнооряховското село Първомайци.

По неофициална информация боклукът е импортиран от Германия. Складиран е в базата на неработеща компания, отдала чартърен площадките си на великотърновска компания, произвеждаща найлонови торбички и чували. Голяма част от балите с подпадъци са ситуирани навън.

" Те не се водят рискови боклуци, няма условия за тях по какъв метод да бъдат съхранявани , стига да не бъдат разпилявани ", разяснява дърекрорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда във Велико Търново Мая Радева пред националното радио.

Полиция и екоинспектори са почнали инспекция на място нощес в базата в местността Бабенец в землището на Първомайци, където са складирани над 4000 тона полиетиленови боклуци.
 Прокуратурата упрекна и задържа мъж, съхранявал боклуци в село Бусманци
Прокуратурата упрекна и задържа мъж, съхранявал боклуци в село Бусманци

По случая е формирано досъдебно произвеждане

Според БНР е издадено позволение през септември предходната година за прилагане на площадката за предпазване на боклуци от пластмасова и от полиетиленови опаковки.

" Полицията сутринта желаеха спомагателна информация, копия на документите за разрешителните за площадките ", уточни Радева. Изискани са още документи от полицията и прокуратурата в Горна Оряховица.

" Проверката по случая с огромните количества боклуци продължава, занапред ще се преценя ще бъде ли формирано досъдебно произвеждане ", съобщи представителят на Районната прокуратура във Велико Търново Тотко Тотев , представен от националното радио.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР