Полицията и прокуратурата в Белгия извършиха през днешния ден обиски

...
Полицията и прокуратурата в Белгия извършиха през днешния ден обиски
Коментари Харесай

Корупционен скандал с дъх на много пари от Катар се разрази в Европарламента

Полицията и прокуратурата в Белгия направиха през днешния ден обиски в 16 жилища и задържаха четирима души, измежду които и някогашен представител на Европейския парламент и сегашен ръководител на Европейската конфедерация на синдикатите. Причина за огромната акция е била следствие за корупция, обвързвана с Катар.

По информация на белгийски медии следствието против хипотетични случаи на корупция, незаконна група и пране на пари е било инициирано от Главната прокуратура на Белгия през юли след редица подадени сигнали, че Катар е влияела на част от решенията, взимани от европейските депутати.

В продължение на няколко месеца проверяващите са подозирали, че страна от Персийския залив е оказвала въздействие върху някои политически и стопански решения в Европейския парламент, заяви държавното обвиняване на Белгия в официално съобщение до медиите.

Според събраните доказателства Катар е плащала повече от великодушни суми и е правила много скъпи дарове на трети страни с " значима политическа или стратегическа позиция " в Европейския парламент, показаха още от прокуратурата.

Въпреки че от държавното обвиняване не загатват намерено името на Катар, две от белгийските медии – Le Soir y Knack, се базират на свои добре осведомени източници от следствието и настояват, че въпросната страна от Персийския залив е точно актуалният хазаин на Световното състезание по футбол.

В резултат от осъществените обиски са били конфискувани флашки, мобилни телефони и 600 хиляди евро в брой. Един от арестуваните е някогашният италиански евродепутат от групата на Социалистите и демократите Пиер Антонио Панцери, осведоми 20minutos.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР