Полицията и прокуратурата са предотвратили палеж на граничното полицейско управление

...
Полицията и прокуратурата са предотвратили палеж на граничното полицейско управление
Коментари Харесай

Предотвратен е палеж на ГПУ Видин, който е щял да вдигне във въздуха целия град

Полицията и прокуратурата са предотвратили палеж на граничното полицейско ръководство в град Видин, който е бил по план толкоз огромен, че е щял докара до голям пожар в града.

Това стана ясно от изказване на зам.-главния прокурор Иван Гешев и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Миналия вторник криминалистите получили сведение, че във Видин и в Монтана се готви нещо. Те разположили секретни постове на доста места.

Един от тях бил и край граничното полицейско ръководство.

През нощта във вторник против сряда двама души, които не са родом от Видин, се пробвали да обхванат в ръководството. Възпряло ги само това, че евентуално са разпознали секретния пост и избягали. По-късно били хванати.

На мястото, на което се опитвали да обхванат, е имало 10-тонна цистерна. В региона имало и други нефтопродукти, а против ръководството - бензиностанция.

Именно поради това, в случай че е бил осъществен палежът, градът е щял да гори цяла седмица, уточни зам.-главният прокурор.

В автомобила на двамата арестувани са открити 8 туби с бензин, към тях било прикрепено пликче със запалително вещество, а настрана били открити спринцовки с друго вещество, което трябвало да се инжектира в пликчето. Бензинът в композиция с двете субстанции се трансформира във взривоопасна примес.

Двамата са арестувани с непрекъсната мярка на райония съд във Видин, а в четвъртък следва делото да се гледа на втора инстанция.

В края на предходната година била запалена колата на проверяващ служител на реда от граничното ръководство. Бил изработен и опит да бъде запален жилището му, само че тогава бандитите объркали жилището му, заяви Ивайло Иванов.

Именно това станало мотив основният прокурор Сотир Цацаров да разпореди на заместника му Иван Гешев разбор на протичащото се, по който работили и от националната полиция.

В 14 часа във Видин окръжният прокурор ще даде повече детайлности за предотварения палеж. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР