Полицията е задържала заподозрян за хвърлената бомбичка, която рани двама

...
Полицията е задържала заподозрян за хвърлената бомбичка, която рани двама
Коментари Харесай

Полицията е задържала заподозрян за хвърлената бомбичка, ранила полицаи на мач

Полицията е задържала обвинен за хвърлената бомбичка, която рани двама служители на реда на дербито сред ЦСКА и " Левски " в сряда, заяви " Дарик ", като се базира на информация от Министерство на вътрешните работи. Засега не се оповестяват детайлности за самоличността и възрастта на арестувания.

По време на мача от бранш Б, в който стоят последователите на " Левски ", беше хвърлена бомбичка. При експлоадирането ѝ се е счупило стъкло на врата на Националния стадион " Васил Левски ", а 24-годишната Гергана Зашева и сътрудника ѝ Петър Иванов пострадаха.

Зашева претърпя интервенция на окото, като остава за лекуване в болница.

Веднага след мача полицията задържа за разпити десетки последователи на сините при излизането им от бранша. Впоследствие те бяха освободени.

Инцидентът провокира незабавни срещи с присъединяване на няколко институции. В петък министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на спорта Красен Кралев дружно с представители на Столична дирекция на вътрешните работи, Българския футболен съюз и депутати от парламентарни комисии обсъждаха ограничения за битка с футболното безчинство. Според тях ключът е в това да се усили персоналната отговорност, защото наказванията за футболните клубове не са задоволително ефикасни.

В същото време дисциплинарната комисия към БФС загърби личния си устав и наказа " Левски " единствено за мач без аудитория, вместо за три срещи. В правилника написа, че при хвърлен предмет и последвали тежки последици наказването е за три мача. Отново там написа, че тежки последици са тези, при които нараненият лежи в болница два или повече дни, какъвто е казусът със Зашева.

" ЦСКА-София " реагира остро, дефинира наказването за " смешно " и изиска оставката на всички членове на комисията.

 Как е разказан в дисциплинарния устав терминът
Как е разказан в дисциплинарния устав терминът " тежки последици "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР