Полицията е задържала заподозрян за хвърлената бомбичка, която рани двама

...
Полицията е задържала заподозрян за хвърлената бомбичка, която рани двама
Коментари Харесай

Задържаха заподозрян за бомбичката на мача ЦСКА - Левски

Полицията е задържала обвинен за хвърлената бомбичка, която рани двама служители на реда на мача ЦСКА-Левски на 18 април, потвърдиха за Дарик от Министерство на вътрешните работи.

Инцидентът стана в сряда на почивката сред полувремената в супер конфликта от 30-ия кръг на Първа лига сред ЦСКА и Левски, игран на националния стадион "Васил Левски ".

От Сектор "Б " беше хвърлена самоделна бомбичката, която счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона и рани двама униформени чиновници - 24-годишната Гергана Зашева и сътрудника й Петър Иванов.

Гергана Зашева претърпя комплицирана интервенция в столичната болница "Царица Йоанна-ИСУЛ ". Лекарите предизвестиха, че едвам след няколко месеца ще се разбере дали зрението й ще се възвърне изцяло.

Колегата й Петър Иванов се отърва по-леки пострадвания и без болничен престой. Дни след случая той прикани последователите, които вършат тези неща, "да се замислят, че там в публиката може да е и техен роднина”.

Заради случая бе извършена светкавична полицейска интервенция. Задържани бяха над 40 души, само че след разпити всички бяха освободени. Спортното и вътрешното министерства пък стигнаха до извода, че са нужни законодателни промени, като една от обсъжданите хрумвания е въвеждане на поименни билети.

За момента няма спомагателна информация по отношение на арестувания. Полицаи го разпитват в Столична дирекция на вътрешните работи. Близки до следствието настояват, че той е последовател на футболен клуб "Левски ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР