Полиция и прокуратура затвориха лабораторията за белината „чудо”, предлагана като

...
Полиция и прокуратура затвориха лабораторията за белината „чудо”, предлагана като
Коментари Харесай

Опасно! 7 души вече са умрели от белината "чудо", лекуваща всичко ВИДЕО

Полиция и прокуратура затвориха лабораторията за белината „ чудо”, предлагана като лекарство против рак и аутизъм.

Miracle Mineral Solution (MMS) е рисков химикал, чието деяние е сходно, само че даже по-опасно от това на белината. Сайтът, предлагащ този препарат, бе закрит сега, в който търговците схванаха за следствието на bTV.

Главният държавен основен контрольор доктор Ангел Кунчев изясни, че продуктът е противозаконен и няма генезис, а индивидът, който го продава, няма никаква лекарска подготовка.

Експертът съобщи, че себестойността на продукта е равна на стотинки, а в уеб страницата той се продава против 45 лева за 200 мл.

След акция на РЗИ-Бургас и полицията са конфискувани рисковите препарати от лабораторията в Бургас.

По думите на лекаря единствено в Съединени американски щати са умряли 7 души от сходни препарати, а стотици други изпитват съществени здравни проблеми.

Експертът по обща и неорганична химия към Българска академия на науките Нина Нанкова изясни, че продуктът даже е по-опасен от белина.

Според нея той е мощен окислител, който при взаимоотношение с вода образува киселини. Може да провокира съществени раздразнения, изгаряния на очите и носната лигавица.

Нанкова уточни, че според от погълнатото количество продуктът може да бъде и гибелен.

Светослав Стамков популяризира нездравословния артикул. Пред камерата той изясни, че "лекарството " не се употребява за заболявания. Въпреки това на уеб страницата стана ясно, че те лекуват заболявания, с които даже модерната медицина към момента има компликации.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР