Полиция и прокуратура влязоха в завода за хартия в Никопол.

...
Полиция и прокуратура влязоха в завода за хартия в Никопол.
Коментари Харесай

Полиция и прокуратура тарашат завода за хартия в Никопол ВИДЕО

Полиция и прокуратура влязоха в завода за хартия в Никопол. Извънредни инспекции започнаха всички институции поради замърсяване на река Осъм край село Черковица, оповестява Нова телевизия.

„ Доказателствата, които ще събираме ще бъдат ориентирани към обективната страна на това действие. Вече откакто имаме някакви експертни изводи ще приказваме за замърсяване и степен на замърсяване”, съобщи прокурор Добринка Матева -говорител на Районна прокуратура - Плевен.

„ Разбира се, ще търсим подпомагане на самостоятелни специалисти, ние сме задължени. Наказателно процесуалния кодекс ни задължава при съответните експертизи да бъдат употребявани самостоятелни движимости лица от упълномощени лаборатории”, сподели още тя.

В продължение на година в обществената мрежа хора от Никопол разгласяват фотоси и видеа и подават сигнали по тази причина, че е нечиста река Осъм. Те настояват, че замърсяването е от завода за хартия, който се намира наоколо до реката.

Тази неделя локалните се събраха на кротичък митинг. Исканията им са за чиста река, като те са безапелационни, че не желаят да бъде затворен заводът за тоалетна и домакинска хартия. Там работят доста хора от община Никопол.

„ Мизерията идва от утайниците. Те се намират отдясно по пътя в посока към завода. Те събират водата от завода, утаяват се твърди частици, а водата се изсипва в канала. Къде обаче изхвърлят утайките, никой не знае. Утайниците се виждат от пътя”, сподели Стоян Соколов – гражданин на едно от прилежащите села.

„ Нашият кротичък митинг не е за да затворим завода и да отнемем правото на труд на хората. Ние желаеме най-учтиво да помолим управлението на този цех да си направи пречиствателна станция. Това, което има сега е не действа като подобен вид станция”, разяснява едни от протестиращите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР