Полицейското управление в столицата на САЩ стана обект на масирано

...
Полицейското управление в столицата на САЩ стана обект на масирано
Коментари Харесай

Руски хакери удариха полицейското управление на столицата на САЩ

Полицейското ръководство в столицата на Съединени американски щати стана обект на масирано приключване на вътрешна информация след пробив в компютърната му мрежа и отвод да извърши изнудваческите претенции на рускоговорящ незаконен хакерски профсъюз, съобщи Асошиейтед прес. 

Експерти акцентират, че това е най-тежкото нахлуване с рансъмуеър - категория злотворен програмен продукт, употребена за изплъзване на пари от жертвите му, осъществявано против американската полиция.

Бандата, известна като група Бабук (Babuk), популяризира хиляди документи на полицията във Вашингтон, окръг Колумбия в тъмната мрежа. Асошиейтед прес откри стотици документи за дисциплинарни ограничения против служители на реда и разследващи отчети с данни и от други организации, в това число ФБР и Сикрет сървис.

Рансъмуеър офанзивите доближиха епидемиологични нива, защото задгранични незаконни банди сковават компютърните мрежи на държавното управление и на щатските управляващи, на полицейски ръководства, лечебни заведения и частни компании. Те желаят огромни суми откуп, с цел да декриптират откраднатите данни и да не ги пускат онлайн.

Брет Калоу - анализатор на закани и специалист по рансъмуеър в компанията за киберсигурност " Емсисофт ", сподели, че откраднатите полицейски данни евентуално са най-тежкият случай от този жанр, случвал се в миналото, поради рисковете, които носи за чиновниците на реда и за жителите.

Някои документи съдържат информация, обвързвана със сигурността от други правоприлагащи организации, свързани с встъпването в служба на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в това число отпратка към източник, внедрен в радикална локална милиция.

Данните за дисциплинарни производства против служители на реда са още от 2004 година насам. В някои случаи те съдържат сензитивна и компрометираща информация за униформените чиновници.

Това ще раздруса цялата полицейска общественост в страната, сподели Тед Уилямс - някогашен служител на реда в столичната полиция, който в този момент е юрист. Той съставлява пенсиониран служител на реда, чието досие е било част от откраднатите данни при предходна офанзива.

Тази седмица групата Бабук разгласи, че желае 4 милиона $, с цел да не популяризира документите, само че са й били препоръчани единствено 100 000 $. Полицейското ръководство не сподели дали е предписание такова предложение.

Всякакви договаряния ще се отразят на сложността на казуса с рансъмуеъра, а служителите на реда ще се окажат принудени да обмислят заплащане на откупи на незаконни банди. ФБР, което оказва помощ по този случай, не предизвиква сходни заплащания.

Групата Бабук разгласи за офанзивата предишния месец и тогава заплаши да разкрие самоличността на поверителни полицейски информатори. Пуснатите в тъмната мрежа данни са огромен размер и към този момент не е ясно дали те съдържат имената на тази информатори, показва АП.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР