Полицейското управление в Сан Франциско предлага да му бъде разрешено

...
Полицейското управление в Сан Франциско предлага да му бъде разрешено
Коментари Харесай

Роботи ще помагат на полицията в Сан Франциско

Полицейското ръководство в Сан Франциско предлага да му бъде позволено да употребява роботи , когато реагира на произшествия, заяви АП.

Устройствата с дистанционно управление нормално се употребяват за ревизия на региони и неутрализиране на бомби, съобщи представител на полицията. Според предлагането отделът желае да ги употребява за " образование и симулации, задържане на нарушители, сериозни произшествия, изключителни условия , осъществяване на заповед или при оценка на подозрителни устройства ".

Според The Verge новите роботи на Remotec имат опционална оръжейна система, а моделът F5A може да зарежда муниции за пушка, които постоянно се употребяват за взривяване на бомби. QinetiQ Talon може да се употребява и като оръжие. Моделът, употребен от американската войска, може да бъде модифициран, с цел да се прибавят картечници и гранатомети.

Предложението на полицията ще разреши на тези роботи да убиват хора, " когато рискът от гибел за жителите или чиновниците е неминуем и надвива над всяка друга опция за потребление на мощ, с която разполагат локалните сили на реда ".

Според The Verge в първичната версия на плана не се загатва смъртоносна мощ, до момента в който член на градския контролен съвет не прибавя, че " роботите не би трябвало да се употребяват като средство за приложимост на мощ против който и да било ". Отделът е премахнал фразата и я е преформулирал в изказване, оправдаващо смъртоносната мощ при положение на непосредствена заплаха и липса на други благоприятни условия .

Документът беше утвърден от комисията по разпоредбите на надзорния съвет. Следващата седмица се чака решението на целия съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР