Полицейското управление на японския град Тояма назначи за един ден

...
Полицейското управление на японския град Тояма назначи за един ден
Коментари Харесай

Котка, спасила човек, беше назначена за началник на полицейско управление - slava.bg

Полицейското ръководство на японския град Тояма назначи за един ден за собствен шеф котката Коко, която предходната година оказа помощ да бъде избавен човек, заяви ТАСС.

През предишното лято, до момента в който се разхождала, жена забелязала котка, която втренчено гледа към един от напоителните канали на града. Проследявайки погледа, тя осъзнала, че животното следи мъж, легнал в безсъзнание на дъното на канала. Нивото на водата в него била 15 см, заради което мъжът могъл да се удави. Той бил изваден с общите старания на минувачи, а пристигналите с кола за спешна помощ медицински лица съумели да го съживят. На публикуваните от локална телевизия фрагменти Коко, облечена в подобаваща полицейска униформа, поставя клетва.

"Тържествено давам обещание да бъда бдителна по време на разходките си ", се споделя в съпътстващия текст.

В Япония животните постоянно стават алегорични началници. Железопътна гара в градчето Кишигава стана известна с обстоятелството, че дълги години неин почетен шеф беше котка на име Тама. През 2015 година животното умря на 17-годишна възраст, само че малко по-късно беше сменено от друга котка - Нитама....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР