Полицейският профсъюз в Германия заяви, че на полицаите им е

...
Полицейският профсъюз в Германия заяви, че на полицаите им е
Коментари Харесай

Скандал в Германия заради университетско проучване за расизма в полицията

Полицейският синдикат в Германия съобщи, че на служителите на реда им е "писнало " от изследвания за расизма в полицейските среди, след серия от разногласия, зародили след университетско проучване, съобщи ДПА.
Полицията в две (Баден-Вюртемберг и Хамбург) от шестнайсетте немски провинции отхвърли да вземе присъединяване в изследването.
Председателят на профсъюза Райнер Вент съобщи, че изцяло схваща възраженията на полицията в Баден-Вюртемберг. Служителите не са там, с цел да извършват желанията на политиците, съобщи той.
Освен това има съществени подозрения дали изследването на полицейския университет в Мюнстер е без значение, добави Вент.
"На служителите на реда им е писнало от всички тези изследвания за расизма, които нямат никаква друга цел, с изключение на да удостоверяват вижданията на доста хора, че полицията е расистка тайфа нарушители ".
Фактът, че доста от провинциите вземат участие в изследването, се дължи частично на това, че на доста огромна част от локалните полицейски сили въобще не е била дадена опция да изразят мнението си, съобщи Вент.
Председателят на полицейския синдикат добави, че изследването не се радва на необикновен интерес, защото процентът на далите отговор на въпросниците е доста невисок. Средно към 20 % от полицейските чиновници в цялата страна са взели присъединяване, само че в провинция Бавария да вземем за пример, присъединяване е към 2-3 %, сподели той.
Съветът на полицейските чиновници в Баден-Вюртемберг е отказал да популяризира онлайн въпросника, възложен от полицейския университет в Мюнстер.
Въпросникът води началото си от някогашният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, който даде обещание да проверява расизма и хипотетичните крайнодесни пристрастия в полицията.
Министър-председателят на провинция Баден-Вюртемберг Винфрид Кречман поддържа проучването. "Искаме това изследване да бъде извършено ", сподели той.
"Нямам визия " по какъв начин съветът на полицейските чиновници би могъл да попречи това да се случи, съобщи Кречман.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР