Полицейските власти в ЮАР разследват поне три криминални банди, действащи

...
Полицейските власти в ЮАР разследват поне три криминални банди, действащи
Коментари Харесай

500 млн. наследство: Разследват 3 банди за екзекуцията на Красимир Каменов – Къро

Полицейските управляващи в ЮАР проверяват най-малко три престъпни банди, настоящи на територията на Кейптаун, по отношение на жестокото мафиотско ликвидиране на Красимир Каменов – Къро, брачната половинка му Гергана, неговия телохранител и детегледачката.

Както „ Уикенд “ разкри в предишния брой, главната версия на проверяващите е, че Красимир Каменов е премахнат от сръбски наемни убийци поради избухнал спор сред него и представители на Земунския клан, настоящи в Южна Африка.

Твърди се, че сърбите са ликвидирали Каменов и фамилията му поради кървава война за контрола върху трафика на кокаин, която се води през последните 2-3 години сред няколко незаконни групировки в ЮАР.

Разследващите в ЮАР търсят връзка сред убийството на Къро и изтезанието на българина Анджело Димов и брачната половинка му Незабравка, които бяха открити убити в дома си край Кейптаун през февруари 2018 година

Реклама

„ Сръбската версия е водещата, само че не е единствената, която се проверява. Проверяват се няколко незаконни банди, занимаващи се с трафик на дрога и поръчкови убийства. Сред обвинените са и представители на албанска мафиотска формация, както и членове на южноафрикански наркосиндикат “, разкрива пред „ Уикенд “ столичен криминалист.

Дни след варварското ликвидиране на Красимир Каменов – Къро, представител на българското Министерство на вътрешните работи отпътува за ЮАР, с цел да бъде осведомен с работата на следствието на убийството на висаджийския необут.

Българският служител на реда е дал на сътрудниците си в Кейптаун обемиста оперативна информация за Къро и е стартирал версията, че убийството му може да е поръчано от България и да е изпълнено от локална престъпна формация против възнаграждение. „ Тази версия не е изключена, само че към този момент е пренебрегната от проверяващите в Кейптаун “, признава столичен криминалист.

Същевременно единствено дни след четворното ликвидиране в ЮАР, няколко от обвързваните с Красимир Каменов търговски сдружения в България, които се водеха на името на негови доближени, бяха продадени против алегорични суми.

Докато беше жив, Къро контролираше няколко от най-апетитните паркинги в София, както и зеленчуковата борса в Слатина. Смята се, че положението на убития възлиза на над 500 милиона лв..

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР