Полицейски служители от ОДМВР-Шумен иззеха 440 кг тютюн без бандерол

...
Полицейски служители от ОДМВР-Шумен иззеха 440 кг тютюн без бандерол
Коментари Харесай

Рецидивисти по тютюна хванати пак с 440 килограма

Полицейски чиновници от ОДМВР-Шумен иззеха 440 кг тютюн без бандерол от два автомобила в региона на шуменското село Веселиново. Зад кормилото на Ауди и Форд били Марио М./38 г./ и Георги Петров/30 г./ от град Гоце Делчев, остарели познайници на служители на реда и магистрати, тъй като към този момент са били хващани и съдени за владеене на безакцизната стока, научи „Труд“.
 trsh3201-2  trsh2301-3  trsh2301-1
Въпреки че имат опит, двамата водачи се стъписали, когато към 05 часа на разсъмване в понеделник на входа на селото видяли патрулка и внезапно понижили скоростта. Униформените били в региона, поради усложнената зимна конюнктура с превантивна цел, само че подозрителното държание станало причина да ги спрат за инспекция. Купето на форда било цялостно с черни ароматни чували с тютюн, багажникът на аудито също бил цялостен с акцизната стока. Явно водачите са разчитали, че в толкоз ранен час няма да попаднат на инспекция и били натоварили и предната седалка.

Извършен е оглед от чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност“ и техни сътрудници от Велики Преслав. Във форда имало 350 кг. тютюн, а още 90 кг. били в аудито. Двамата мъже са арестувани за едно денонощие в Полицейското ръководство във Велики Преслав. Стойността на конфискувания тютюн е над 13 000 лева Случаят е докладван на дежурен прокурор от локалната районна прокуратура и работата по документиране на закононарушението продължава.

През есента на м.г. Георги беше заловен да транспортира в бус с построен тайник почти същото количество тютюн в региона на Нови пазар, Шуменско. Марио е с преди малко изтекла условна присъда за същото нарушаване, разясняват осведомени.

Снимки МВР
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР