Полицейски части от Велико Търново и Горна Оряховица разбиха наркооранжерия

...
Полицейски части от Велико Търново и Горна Оряховица разбиха наркооранжерия
Коментари Харесай

Дадоха подробности за разбитата наркооранжерия

Полицейски елементи от Велико Търново и Горна Оряховица разрушиха наркооранжерия и иззеха дрога за над 70 хиляди лева Операцията е извършена в събота към 20,00 ч. след получен сигнал, заяви шефът на ОДМВР Велико Търново, ст. комисар Димитър Машов.

Наркооранжерията се намира в халета на някогашния „ Булгарплод ” в Горна Оряховица. В едното от тях, предопределено за сушене на марихуаната са открити 14 кг растителна маса с пазарна цена към 70 хиляди лева А в други две халета е ситуирана инсталацията за развъждането. Растенията се отглеждали при поддържане на непрекъсната температура и влага, като за задачата в пространствата имало инсталирана система за капково напояване, влагоабсорбатори, климатици, лампи за затопляне, термометри. Освен сухата листна маса служителите на реда са разкрили и към 1000 сурови стръка марихуана с височина сред 1,5 и 2 метра подготвени за бране, сушене и разпространение на пазара.

По време на полицейската интервенция в нарколабораторията са арестувани двама мъже, за които към този миг се твърди, че са притежателите на дрогата. Те са от Арбанаси и от София и са на възраст 30 и 32 години. Единият от тях е с престъпно минало, а другият до този миг не е попадал в полезрението на полицията. Досега те не дават никакви пояснения по случая. До края на деня следва прокуратурата да им изиска 72-часови ограничения за неотклонение. От полицията обясниха, че следствието по случая продължава под управлението на окръжна прокуратура - Велико Търново. Предстои да се обясни дали до момента марихуаната е била пласирана в страната и къде.

Наблюдаващият прокурор Катя Лещакова заяви, че работните обвинявания на двете арестувани лица са за засяване и развъждане на растения от рода на конопа и и държане на наркотични субстанции за разпространяване. По първото обвиняване законът планува затвор от 2 до 5 години и санкция от 5 до 10 хиляди лева, а за второто – затвор от 2 до 8 години.

Според ст. комисар Машов наркооранжерията в Горна Оряховица е работила от към половин година. Той разгласи още, че единствено за последната седмица в района са разрушени четири наркоферми: в Горна Оряховица, Павликени, Бяла църква и село Мусина, като последната разкрита оранжерия е най-голямата. Окръжният прокурор на Велико Търново, Христо Христов пък заяви, че извършените интервенции са тясно свързани с напътствията на основния прокурор Иван Гешев за решителни ограничения и битка срещу наркоразпространението в страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР