Полицейската операция за установяване на нарушения, свързани с шофиране след

...
Полицейската операция за установяване на нарушения, свързани с шофиране след
Коментари Харесай

КАТ се хвана за главата! Само за 6 дни излови 387 джигити, седнали зад волана след...

Полицейската интервенция за определяне на нарушавания, свързани с шофиране след приложимост на алкохол и опиати, проведена от европейската организация на службите на пътна полиция / TISPOL /се организира от 4 до 10 юни на територията на страната ни, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В хода й са тествани общо 19366 водачи на моторни транспортни средства. Установени са 387 нарушавания, от които 296 - за шофиране след приложимост на алкохол, а 91 – за ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на наркотични субстанции и техните аналози. Според данните най-вече нарушавания, свързани с шофиране след приложимост на алкохол, са открити на територията на ОДМВР-Бургас /23/ и Столична дирекция на вътрешните работи /20/.

Най-малко са те на територията на Монтана и Сливен. Статистиката сочи, че още веднъж София и Бургас са с най-вече засечени случаи на ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции /СДВР – 15, ОДМВР, Бургас – 9/. Такива нарушавания не са установени във Враца, Кърджали и Силистра. В рамките на интервенция са открити и 8 търсени лица.

За съпоставяне, при предходната интервенция, извършена от 11.12. до 17.12.2017 година, са тествани общо 19070 водачи и са засечени 297 нарушавания - 246 са на водачите, карали след приложимост на алкохол и 51 - управлявали МПС след приложимост на наркотични субстанции и техните аналози.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР