Полицейската акция срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев е съпътствана

...
Полицейската акция срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев е съпътствана
Коментари Харесай

НОВО 20: Мараджиев не е арестуван, ченгета заплашвали снаха му с пушки

Полицейската акция против кмета на Стамболийски Георги Мараджиев е придружена от редица нарушавания, безапелационен е юристът на градоначалника Росен Димитров. Мараджиев не е задържан, той ще бъде разпитван по-късно като очевидец по досъдебно произвеждане. Срещу него все още няма повдигнато обвиняване, съобщи юрист Димитров (на снимката).

Досъдебното произвеждане е формирано корист със служебно състояние и корист с публични средства против незнаен причинител. 

Юристът изясни, че претърсванията и изземванията в кабинетите на община Стамболийски не престават. " Вземат се компютри, документи, хард дискове, флашки. Нямам визия по какъв начин ще работи общината в идващите месеци. Дейността й ще бъде блокирана за дълго време " безапелационен е Димитров пред " Трафик Нюз ".

Акцията на Икономическа полиция започва през днешния ден сутринта с претършуване във фабриката на семейство Мараджиеви в Стамболийски. Според Димитров има издадено правосъдно позволение за претършуване в община Стамболийски и за персонален обиск на кмета. Претърсвани са обаче също по този начин фабриката и дома на сина и снахата на Мараджиев. " На този стадий не съм видял документи, които да позволяват тези претърсвания " разяснява юристът. 

Той съобщи, че през днешния ден рано сутринта мъже с маски, въоръжени с пушки- помпи, са нахлули в дома на сина на Мараджиев, малко откакто фамилията е оставило децата на учебно заведение. " Когато снахата е попитала чиновниците какво става и за какво влизат по този метод, граждански служител на реда й е споделил: Като не знаете за кого да глусувате, идващият път ще влезем не с пушки помпи, а не знам с какво! " Има очевидци на тези думи, а камерите в дома са запечатали всичко ", съобщи юристът. 

Друго нарушаване, съгласно него е, че служителите на реда, които са влезнали сутринта във фабриката, са събрали телефоните на 30-те служащи, които са работили в цеховете. " Нямам информация дали са им били върнати след това " съобщи Димитров. Той дефинира акцията като " политическа " и разяснява, че кметът е безапелационен, че обвиняванията са безпочвени. 

" Разследването в Стамболийски е за корупционни закононарушения, не е едно лице, повече са, месеци се работи по този случай, още от септември се работи с Окръжна прокуратура-Пловдив, не е интервенция от през днешния ден за през днешния ден. Това е пътят и методът да се противодейства на корупцията " съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР