Полицейска проверка на пътя спести на възрастния мъж от Бяла

...
Полицейска проверка на пътя спести на възрастния мъж от Бяла
Коментари Харесай

Полицаи предотвратиха телефонна измама за 20 000 лева

Полицейска инспекция на пътя спести на възрастния мъж от Бяла раздялата с крупната сума

Вчера преди обед на стационарния телефонен номер на 76-годишен мъж от град Бяла се е обадил чужд за него, който се е показал за полицейски чиновник. Обаждащият се е провел поредно диалози с беленчанина и със брачната половинка му, като от тях фамилията останало с усещането, че се постанова да оказват помощ на полицията за залавяне на измамници.

76-годишният мъж се съгласил да отиде с колата си до Русе, където да съобщи в региона на бензиностанция сумата от 20 000 лева, съгласно ангажимента с обаждащия се. Мъжът от Бяла се качил в персоналния си автомобил и се отправил с него към регионалния град, вземайки със себе си сумата от 20-те хиляди лв., които щял да съобщи на "полицейски чиновници " за задачата на следствието им.

Така движейки се с колата си към Русе, преди да доближи уговореното място, по пътя бил спрян от полицейски екип на ОДМВР - Русе. В хода на последвалата инспекция станало ясно, както за задачата на пътуването му, по този начин и за крупната сума в колата, с която бил на път да се раздели, предавайки я на нарушителите. По този метод довършването на престъпното действие е било предотвратено от чиновниците на реда. Последвало е документиране на случая. Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на районно управление (на МВР) – Бяла и се работи по следствието му.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР