Полицейска операция по различни направления е извършена в петък, 22 ...

Полицейска операция по различни направления е извършена в петък, 22

11 мигранти опитали да избегнат полицейска проверка в София

Полицейска интервенция по разнородни посоки е осъществена в петък, 22 октомври вечерта, на територията на София, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Акцията е за незаконната миграция, непозволен таксиметров транспорт и разпространяването и владеене на наркотични субстанции . Участвали са служители на реда и чиновници на " Автомобилна управа ".

Проверени са 11 мъже, пробвали да избягат от полицейския надзор . Установено е, че те са жители на Афганистан със статут за временно престояване у нас .

Арестуван е млад мъж, от кого при обиск са иззети наркотични субстанции. Други трима, без документи, са отведени в полицията за определяне на самоличността им. Представители на ИААА са съставили два акта на таксиметров шофьор, при инспекцията станало ясно, че той не показал нужните документи за реализиране на таксиметрова и активност. Акт за ръководно нарушаване е формиран и на лидер, шофирал с британска шофьорска брошура с изминал период . Документът му е иззет, следва и дерегистрация на ръководеното от него транспортно средство.

Проверен е и хостел на територията на столицата, където не са открити съществени нарушавания.

Източник: news.bg