Полицаят Мирослав Якимов, който пристига първи на катастрофата на бул.

...
Полицаят Мирослав Якимов, който пристига първи на катастрофата на бул.
Коментари Харесай

Пред съда: Приятелят на Симона Радева познавал Семерджиев, комуникирали по Viber

Полицаят Мирослав Якимов, който идва първи на злополуката на бул. „ Черни връх ", при която починаха две млади девойки, е познавал персонално Георги Семерджиев. Това излиза наяве от чуването му като очевидец по делото против Семерджиев, който е обвинен за случая, предаде БГНЕС. 
Прочетете още
 Пред съда Якимов, който по-късно беше отхвърлен от работа поради познанството си със Семерджиев, съобщи: „ По физиономия познавах подсъдимия, знаех, че се споделя Семерджиев, имали сме инцидентни срещи в региона, в който работих. Имаше случай, в който го бях спирал пешком. Той има характерен външен тип и може би съм го запомнил. По Viber съм комуникирал със Семерджиев ", разкри той.

Свидетелят отхвърли да е бил в близки връзки с обвинения Семерджиев.

" Отношенията ни със Семерджиев не са близки по никакъв метод. Ние на никое място не сме били дружно ", безапелационен е той.

Той призна, че е ходил да мие колата си на автомивката на Семерджиев и добави, че Симона Радева също го е правила. " Мил съм си персоналния си автомобил на автомивката му. Не ми е взимал пари. Мил съм я самичък с персонална козметика, с цел да не спекулирам. Симона Радева също е ходила. Първият път, като отидохме на автомивката, бяхме дружно. Тя преди е серпантина Семерджиев в осъществяване на служебните си отговорности. Знам, че той я разпозна, когато ходихме на автомивката ", посочи Якимов.

Якимов означи, че в нощта, в която се е случила злополуката, провокирана от Семерджиев, той е бил на работа (от 19:00 часа до 7:00 часа) и в полицията са получили сигнал към 23:00 часа. " Пристигнахме на мястото на престъплението бързо - за 3-4 минути. Първо забелязах такси като участник в ПТП. Видях, че има част от различен автомобил на бул. " Черни връх ". Имаше доста хора, които викаха ", описа той. По думите му те са съумели да запазят местопроизшествието.

" Имаше човек с бели облекла, които се показа като прокурор. Не съм виждал някой да го ревизира. Докато изтласкваме хората, се появи жител, който сподели, че живее наоколо, не е видял ПТП-то, само че е видял човек да бяга. Описанието на този човек (бягащия) незабавно подадох по станцията, разпоредих на мъжа да остане встрани за спомагателна информация, само че след това не го видях. Започнахме да търсим очевидци. Разговаряхме с две малолетни девойки, който споделиха, че са видели по какъв начин се е случило местопроизшествието ", уточни той.

" Имахме телефонен диалог със Симона Радева, знаех, че си е не запомнила ключовете у дома или на автомивката, и знаех, че ще се насочва натам, с цел да ги вземе. ", сподели той. При чуването обаче не стана ясно къде са били забравени ключовете. Якимов уточни, че при извършения телефонен диалог с Радева в нощта на злополуката, той не е коментирал, че Семерджиев е бил намесен, тъй като по това време не е знаел дали това е по този начин.

Якимов изрично съобщи, че не е знаел, че Семерджиев е бил забъркан в злополуката: " В края на промяната си чух името на Семерджиев от сътрудници, знаех, че го търсят, само че не разбрах в каква връзка ", сподели още той.

От чуването на очевидеца стана ясно, че на идващия ден той се е заговорил с Радева за злополуката.

Семерджиев дава отговор за общо 5 закононарушения, осъществени на 10 юни 2022 година и на 5 юли 2022 година, напомнят от БГНЕС. В обвинителния акт на прокуратурата написа, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничаването е до 50 км в час, без шофьорска брошура и под въздействието на опиати. Автомобилът е минал на червен светофар. За тежката злополука на бул. „ Черни връх " обвиняването е за причиняване на гибел по несъобразителност на две девойки: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е осъществено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло казусът е дипломиран като изключително тежък. Предвиденото наказване е от 5 до 20 години затвор. Случаят провокира и редица рокади в Столична дирекция на вътрешните работи.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР