Полицаи запечатват сградата, в която се помещава редакцията на вестник

...
Полицаи запечатват сградата, в която се помещава редакцията на вестник
Коментари Харесай

Министерството на културата запечата офисите на вестник Труд

Полицаи запечатват постройката, в която се обитава редакцията на вестник " Труд ", като за причина от Министерството на културата показват неплатени наеми за над 130 хиляди лв.. Това излиза наяве от видео, оповестено в обществените мрежи от репортерката на изданието Биляна Веселинова.



На място са десетки служители на реда, както и съветникът служебния министър на културата Велислав Минеков Светослав Трайков, който сподели заповедта за затварянето на постройката пред публицисти.

 Снимка: BulFoto

" Това е следващият случай, в който предходната власт си е основала страна в страната. Десетина години стои тука една компания и живее на държавна прехрана, не заплаща ток ", акцентира Трайков.



Главният редактор на " Труд " Петьо Блъсков упрекна министерството в неистина и е безапелационен, че публицистите в редакцията ще стартират гражданско непокорство.

Вижте фотоси

" Каквото желаят да вършат, не мърдаме отсам. Това е гражданско непокорство. Утре " Труд " ще излезе на първа страница с това известие " Редакцията на " Труд " афишира гражданско непокорство ". Няма да мръднем, да дойдат с полиция, тя да ни изнесе. Да видят всички тези, дето се борят за свободата на словото, по какъв начин администрацията на България отпред с полицията тероризира един вестник ", сподели Блъсков пред публицистите.



На страницата на изданието във Фейсбук от редакцията разгласиха и следното известие:

" Полиция заварди редакцията на " Труд ". Възможно е вестникът на следващия ден да не излезе.

Издевателствата и терорът над единствената свободна печатна медия са в апогея си. Днес копоите на Радев още веднъж ще се опитат да изхвърлят вестник " Труд " от редакцията му.

Абсолютно нелегално, несъмнено. Без да се преценяват с делото, планувано за след месец. При 100% платени наеми. С всички фактури и документи.

Това съставлява " смяната ", другари. "



Преди няколко месеца служебният министър на културата Велислав Минеков е изпратил съобщение до редакцията на вестника, че публицистите би трябвало да освободят офисите поради неплатени наеми.

 Снимка: BulFoto
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР