Полицаи излизат на протест в Бургас днес, защото не са

...
Полицаи излизат на протест в Бургас днес, защото не са
Коментари Харесай

Полицаи излизат на протест в Бургас за заплати. Били изложени на риск наравно с медиците |

Полицаи излизат на митинг в Бургас през днешния ден, тъй като не са включени измежду държавните чиновници, които ще получат спомагателни хонорари като работещи на първа линия с ковид. За последните е планувано 30% нарастване на заплатите.

" Породи се напрежение, тъй като трудът ни не е оценен ", сподели ръководителят на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в Бургас Генади Тенев, представен от БНР. Според него служителите на Министерство на вътрешните работи са били и не престават да бъдат изложени на максимален риск " наедно с медиците ".

Има и инфектирани с ковид в резултат на контакти по отношение на осъществяването на служебните отговорности - споделя още Тенев.

Служители на охранителна полиция и пандизите в района също ще се включат в митинга, който стартира в 18:15 ч до Съдебната палата.

В изявление за " Хоризонт " в неделя министърът на финансите Кирил Ананиев разгласи, че нарастване на заплатите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи поради Коронавирус рецесията не се планува. Той се аргументира с предходно нарастване, както и с желанието на държавното управление да усили с 10% заплатите на всички държавни чиновници следващата година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР