Полицаи и инспектори от Регионалното управление на образованието в Стара

...
Полицаи и инспектори от Регионалното управление на образованието в Стара
Коментари Харесай

Дете и родители биха учителка

Полицаи и инспектори от Регионалното ръководство на образованието в Стара Загора разследват инцидент в главното учебно заведение " Отец Паисий " в село Калояновец, заяви БНР. Възпитателката Весела Тодорова от учебното заведение твърди, че в сряда по обяд е блъскана и удряна от второкласник и неговия татко в класната стая пред очевидци. Директорът на образователното заведение и бащата отхвърлят случая. След случая учителката Тодорова подаде заявление за овакантяване и е освободена по нейно предпочитание.

Потърпевшата е педагог на сборна група от първи и втори клас и има над 20 години трудов стажа в образованието. По описа й, когато отива да вземе второкласниците от тяхната учителка и колежка, дребният Андрей е извънредно нервозен, защото предния ден тя не го е пуснала да пие вода. По нейните думи е възможно да не е чула детето и в действителност в общия хор от гласове, то да е упорствало за това.

Когато отишли в класната стая, там пред децата нахлуват бащата и майката на ученика. Родителите стартират словесни офанзиви, боричкане, удари към учителката от родителите и от второкласника.

" Бащата ме удари, стартира да ме заплашва, че щял да ме убие, да ме обеси и да ме изгори. След това и ученикът ме удари ", описа преподавателят. Свидели на случката са учениците и чиновници на учебното заведение. Весела Тодорова споделя, че сигнал е подаден на незабавния тел. 112 и в учебното заведение идва служител на реда, който е снел показания.

Бащата на ученика е подал недоволство до шефа на учебното заведение, в което Тодорова твърди, че я упрекват в размахването на нож пред учениците. Жалбата ѝ е била прочетена от шефа на образователното заведение Христо Белчев, само че той е отказал да ѝ покаже текста.

Версията на шефа Христо Белчев е напълно друга. Той е срещнал на коридора плачещия второкласник Андрей, които не е съумял да му изясни нищо, но в двора, пред вратата на учебното заведение, е имало вербален конфликт сред бащата на детето и възпитателката. Белчев изрично отхвърли в постройката да са влизали външни лица и не е бил очевидец на побой над неговата подчинена, нито е видял тя да удря детето. Нож не е открит у възпитателката.

Бащата на детето Антон Минков заяви, че не е удрял Весела Тодорова, само че не крие, че е бил обиден и се е стигнало до замяна на реплики. " Не съм блъснал никого. Просто ѝ споделих, че няма право да бие детето ми, имахме дребен спор с нея, само че ще си го разгадаем ", твърди бащата пред медиите.

Началникът на РУО Татяна Димитрова, която съобщи, че нейното ведомство също прави инспекция. На наставнически срещи ще бъде пояснен случая. Ако следствените органи потвърдят нередности в учебното заведение, ще има наставления за тяхното премахване, съобщи още Димитрова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР