Политолози и социолози се обединяват около тезата, че след изборите

...
Политолози и социолози се обединяват около тезата, че след изборите
Коментари Харесай

Политолог: Ако тръгнат да катурват Борисов, той ще разтури ГЕРБ 


Политолози и социолози се сплотяват към тезата, че след изборите ще бъде мъчно да се сформира кабинет и разновидностите за коалиция не изключват изненади.
„ ГЕРБ и Движение за права и свободи могат да са основата за някакво държавно управление. „ Възраждане “ е евентуален златен пръст – тази партия несъмнено е всеядна, решенията се взимат и под надзор извън. Много грозна ще бъде тази евентуална коалиция. Такава имаше и преди 6-7 година нищо не е невероятно, в миг когато имаме идеалното опрощение, че по този начин е по-добре, в сравнение с да влезем в цикъл от избори “, разяснява политологът Георги Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него всеки, който се окаже победител в изборите, би бил подготвен на безпринципна коалиция. Той е на мнение, че коалиция сред „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ не е невъзможна, в случай че Борисов се отдръпна.

„ Ако Борисов е единствената спънка, мисля, че той бързо ще спре да бъде такава. Той се пробва да направи подмладяване на парламентарната си група, само че те елементарно биха се отказали от ментора си “, уверен е Проданов.

Колега му Георги Киряков е на противоположно мнение – ГЕРБ без Борисов няма да има.

„ Ако тръгнат да го катурват, той ще разтури партията. Той не може да си показа българската политика без себе си. Така работи и Тръмп сега “, съобщи политологът.

Киряков вижда като по-вероятна обединението сред „ Промяната “ и Има Такъв Народ. А това, което би обединило партиите – възможен импийчмънт на президента Румен Радев.

„ Той подхранва рецесията с дейностите на служебното държавно управление, може да желае да задълбочи рецесията, с цел да продължи да ръководи със служебния кабинет. Затова взе участие толкоз интензивно в разединението на партиите. Тази политическа рецесия, резултатът от нея ще бъде неналичието на постоянен кабинет, което значи служебни държавни управления. Това, което може да ги сплоти, е концепцията за импийчмънт на президента, само че това не значи, че това ще прелее в постоянно държавно управление “, разясни Киряков, представен от dnes.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР