Политологът Калоян Методиев е новият началник на кабинета на президента

...
Политологът Калоян Методиев е новият началник на кабинета на президента
Коментари Харесай

Калоян Методиев е новият шеф на кабинета на Радев

Политологът Калоян Методиев е новият шеф на кабинета на президента Румен Радев.

Той заема мястото на Иво Христов, който беше определен евродепутат.

Методиев е член на Стратегическия съвет към президента, който беше основан през март.

Той е роден на 24 април 1976 година в град София. През 1994 година приключва 133 СОУ "Ал. С. Пушкин " с филантропичен профил и съветски език. През 2001 година се дипломира като магистър по политология в Софийския университет "Св. Климент Охридски ", където специализира Външна политика и Национална сигурност. Стажант в Европейския парламент в Брюксел. Доктор по политология.

Автор на книгите "Поколения и възраст в политиката. Българският преход " (2012) и "Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност) " (2016). Автор на стотици публикации и изявленията на политическа и обществена тема.

От 2001 година до 2003 година е интернационален секретар на Младежкия съюз на демократичните сили (МСДС), която по-късно и оглавява. В интервала 2004 - 2006 година е зам.-председател на Демократични европейски юношески общности със седалище в Копенхаген.

На парламентарните избори през лятото на 2005 година е лидер на листата на ОДС за област Търговище.

На 9 ноември 2005 година напуща Съюз на демократичните сили дружно с по-голяма част от членовете на НИС на МСДС и регионалните ръководители на организацията.

През 2007 година е измежду създателите на политическа партия Общество за Нова България (ОНБ). Председател е от 2007 до 2013, когато се отдръпва от дейна политическа активност.

През 2011 година става лекар по политически науки откакто пази дисертация на тематика "Генерационна динамичност и биологично възрастови фактори в българската политика (1989 - 2007) ".

От 2010 до 2019 година е хоноруван учител в катедра "Политология " на Софийския университет.

От 2012 до 2017 е помощник в ЮЗУ "Неофит Рилски ", където води курсове по Политически маркетинг, Институции на актуалната страна, Политически партии, Имиграционни политики, Енергийни политики, Съвременна политическа история на Балканите.

От 2015 година година е политолог и основен анализатор на Института за тактики и разбори.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР