Политологът Христо Панчугов смята, че в последно време България се

...
Политологът Христо Панчугов смята, че в последно време България се
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Отново виждаме политици, които са се пуснали по течението на обществените нагласи, и ги експлоатират

Политологът Христо Панчугов счита, че напоследък България се ръководи неприятно, защото служебните държавни управления не подлежат на отчетност поради неналичието на обикновено работещ парламент.

" Има безспорна липса на отчетност и надзор на служебното държавно управление. Колкото и Румен Радев да се прави, че има някаква отчетност пред българските жители, това не е правилно. Първата огромна тематика, която би могла да покаже дали има допустима коалиция, е за това по какъв начин се излиза от сходна обстановка. Как се отвоюва назад законната власт там, където й е мястото - в българския парламент ", съобщи той в утринния блок на БТВ.

" Очевидно партиите сега са решили, че най-големият проблем на българските жители, са приходите им. Но съгласно мен в случай че видите статистиката от последните години, те нарастват с темпове, които са сравними с инфлацията сега. Главните тематики са две - едната е по какъв начин оздравяваме институциите, т.е. да създадем по този начин, че българската страна да стартира да действа още веднъж, и второто е какво вършим за българската национална сигурност. Това, което се случи по време на акцията, е че партиите залагат на към този момент одобрени настройки в българското общество и приказват с едни и същи клишета. Което минава през повдигане на окопите и изтъкване на врага. Това е държанието на всички. В този смисъл единствената мотивация, която са решили политическите водачи, че работи в България, е озлоблението. И радикализацията на партийните ядра. Защото с тази изборна интензивност ще останат единствено партийните ядра ", добави политологът.

" Това са политици, които са безусловно неспособни да водят диалози между тях. Избирателите, които са се колебаели да ли да гласоподават, не са си трансформирали мнението. Много малко от тях се притеснявам, че са чули нещо същинско в дебата по БТВ. Това не е печеливша тактика сега. Виждаме едни и същи политически формати напоследък, които вършат едно и също. Няма борба за сърцата и мозъците на българските жители. Няма предпочитание да се образува някаква огромна политическа цел. За следващ път виждаме политици, които са се пуснали по течението на публичните настройки, и ги експлоатират. Това, което се случва, е извънредно нездравословно ", счита още Панчугов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР