Политологът Даниел Смилов коментира поNOVA NEWS предизборната кампания и прогнозите

...
Политологът Даниел Смилов коментира поNOVA NEWS предизборната кампания и прогнозите
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Радев рециклира позицията на Нинова търсим някаква бележка за оръжията

Политологът Даниел Смилов разяснява поNOVA NEWS предизборната акция и прогнозите за сформиране на държавно управление. По думите му, в тази предизборна акция най-малко стана ясно, че страната не е във банкрут.

Според него има значение кой ще завоюва изборите, тъй като върху първия пада най-голямата отговорност за сформиране на държавно управление. Ако първата партия се провали, възможностите на другите стават по-малки.

За сюжета за огромна коалиция сред ГЕРБ и ПП-Демократична България той изясни, че крепко се сътвори такава огромна коалиция, би трябвало да се обясни авансово нещата, при положение, че излезе трети или четвърти " Магнитски ". По думите му в случай че ГЕРБ завоюва може да се опита да образува обединяване към така наречен " хартиена коалиция ". " Те би трябвало да създадат нещо по въпроса с водачеството и корупционната известност, само че не желаят да приказват за това. Аргументът им е, че хората не помнят и времето минава. Проблемът е, че това не се обезсилва, когато се приказва за съдружно ръководство

Нищо съдбовно не зависи от това дали ще влязат някои от дребните обединения, само че нещата ще наподобяват малко по-ясни, в случай че не влязат, уверен е Смилов.

На въпрос дали е сюрпризиран от реакцията на Румен Радев за снабдяването на Украйна с боеприпаси, политологът Даниел Смилов отговори: " Не съм сюрпризиран. Той има някаква поредност в своите дейности. Това, в което не съм безусловно сигурен, е дали неговата позиция не е преработване на позицията на Корнелия Нинова - просто да търсим някакви бележки и да кажем: ето, на бележката написа, че крайният адресат не е Украйна. Това е същото, което и Нинова имаше като позиция. Това е необичайно съвпадане, въпреки че те съдържателно са на едни и същи отзиви по украинския въпрос. Това е необичайно съвпадане. Така или другояче от моя позиция една такава позиция, в която има много прикрито двуличие, не е добра за България. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР