Политиците винаги скубят средства от армията и недостатъчно я осигуряват.

...
Политиците винаги скубят средства от армията и недостатъчно я осигуряват.
Коментари Харесай

Ген. Спас Спасов: Политиците винаги скубят средства от армията

" Политиците постоянно скубят средства от армията и незадоволително я обезпечават. Затова почина този наш заслужен водач ". Това съобщи пред БНР ген. Спас Спасов, ръководител на фондация " Български Военновъздушни сили " и преден на Съюз " Атлантик ", във връзка с.

Той дефинира като незабележим общия брой часове на направени полети  от майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база " Граф Игнатиево ". 

Ген. Спасов акцентира, че авиационната техника се поддържа постоянно на равнище , без значение от годините на нейната употреба, до момента в който не бъде избрана от завода производител, че е завършен " виталният ѝ път ". Той беше безапелационен, че самолетът е бил м редовност .

Експертът удостовери, че се ползва процедура, при която елементи от един аероплан се слагат на различен , само че посочи, че се употребяват единствено елементи, които имат запас.

Според него катапултирането на водача се извършва при положение, когато той осъзнае, че би трябвало да го извърши. Ген. Спасов позволи, че водачът на падналия изтребител може да не е осъзнал нуждата от катапултиране, защото е атакувал цел, поради която е слязъл доста ниско над водата и в идващия миг самолетът към този момент се е врязал във водата.

" Ще бъде тъпо, в случай че нещата и след този драматичен случай продължат по същия метод ", заключи генералът. 

Интервюто на Снежана Иванова с ген. Спас Спасов в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР