Политиците убиха доверието на гражданите в изборния процес, това каза

...
Политиците убиха доверието на гражданите в изборния процес, това каза
Коментари Харесай

Ген. Гяуров: Политиците убиха доверието на гражданите в изборния процес

„ Политиците убиха доверието на жителите в изборния развой ”, това сподели ген. Димо Гяуров – някогашен шеф на Национална разследваща работа, в студиото на „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.
Прочетете още
„ С измененията, които се гласоподават сега ще пострада честността на изборите ”, разясни той. Гяуров добави, че към момента „ помним криенето, непреброяването на бюлетини, част от тях да се вършат невалидни посредством спомагателни отметки ”.

„ Сканиращото устройство е прелестна машина, само че отново е машина ”, сподели ген. Гяуров. Той показа, че не може да си изясни логиката на тези, които се афишират против другите машини, които използваме до в този момент и в това време са последователи на сканиращите устройства.

По негови думи флашката е единствено един надзорен механизъм.

Той счита, че няма да бъде реализирана задачата на последователите на хартиения избор, а точно да се върнат от 400 хиляди до 600 хиляди гласоподаватели. Гяуров чака още по-голям отлив от гласоподаване. „ Този отлив не е заради механизма на гласоподаване, а заради тези, които би трябвало да избираме ”, съобщи той. Според него бързите измененията в Изборния кодекс демонстрират, че всички са се настроили за избори.

Ген. Гяуров е на мнение, че не е изключено ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да създадат коалиция като това може да се получи като резултат от „ сглобяването на ползите им във връзка Избирателния кодекс ”. Той счита, че е допустимо близостта по сред им да ги направи бъдещи съдружни сътрудници.

По мотив предложенията на „ Продължаваме Промяната ” и „ Демократична България ” да бъдат трансферирани службите от управлението на президента към изпълнителната власт той сподели: „ От една страна се предлага да се прекрати присъединяване на президента в определянето на ръководителите на тези служби и въпреки това да се изземе управлението му на Национална работа защита. Към сегашния миг службите са девоенизирани, въпреки това никой не беше предполагал, че може да се стигне до дълго ръководство на служебни кабинети. Така се получава, че президентът назначава Министерски съвет и той е този, който издава указа. Президентът застава от двете страни на процеса. ”

Гяуров съобщи, че президентът еднолично е определил сегашните ръководители на службите, а те са били безусловно непознати хора.

Генералът сподели, че има неодобрение от резултата от работата на службите. „ Българските служби или предумишлено или заради липса на професионализъм говореха, че няма да има война в Украйна ”, добави той.

Ген. Гяуров сподели, че в плана е записано, че в двумесечен период от влизането на промените в действие, всички ръководители на съответните служби би трябвало да бъдат заменени. „ Но още веднъж има възможност да се надигнем пред неспособност за осъществяване на тази смяна, тъй като с цел да се назначи такова лице то би трябвало да мине на изслужване през Народното събрание. Това основава разнообразни хипотези ”, приключи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР