Политиците ни се мразят, държавата е на автопилот. Политиците нямат

...
Политиците ни се мразят, държавата е на автопилот. Политиците нямат
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: Политиците ни се мразят, държавата е на автопилот

" Политиците ни се ненавиждат, страната е на автопилот . Политиците нямат небосвод и желаят да стеснят този, в който ние живеем. Преобразуване за страна не се прави за 6 месеца, а с по-дълъг небосвод. Виждаме кастинг за неточности ".

Това сподели пред БНР проф. Анна Кръстева, учител в Нов български университет. По думите ѝ има систематичен блокаж на политическата сцена :


" Има две оси на структуриране на политическата сцена. Едната е фундаменталната ос на политическата еднаквост на партиите - евроатлантическа, проруска. Втората ос е антикорупция, антиприхваната страна. Системният абсурд на политическата сцена е, че политическите играчи са от разнообразни страни на тези оси . Това намира ослепителен израз в дълбоката поляризация на обществото ".

В предаването " Нещо повече " тя акцентира, че единствената партия, която е най-заинтересована да няма избори през днешния ден или на следващия ден, е Има Такъв Народ .

Според нея има едно магическо решение - в четвъртък против петък двама политици да спят добре и да се разсънят с разбирането, че тяхното персонално его е несравнимо с благоденствието на един народ , който споделя, че не желае избори в този момент.

" Ако Кирил Петков и Слави Трифонов се разсънят с ясното схващане, че са политици, а не мъжкари, и погледнат към политическата им отговорност. Зад водачите стоят жители с упования, те са дали мандат за смяна ".

Интервюто с проф. Анна Кръстева можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР