Политико-военната група, която оценява офертите за нов изтребител за българските

...
Политико-военната група, която оценява офертите за нов изтребител за българските
Коментари Харесай

Настояваме за ценово подобряване на офертите за нов изтребител

Политико-военната група, която прави оценка офертите за нов изтребител за българските военновъздушни сили, желае възстановяване на подадените предложения в ценово отношение.

Това заяви заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, който управлява комисията. Както е известно, Народното събрание утвърди сумата от милиард и 800 милиона лв. за придобиването на 8 бойни самолета.

Днес американската компания „ Локхийд Мартин” показа в София офертата за последната трансформация на Ф-16 блок 70, която досега е поръчана от Бахрейн и Словакия. Последната трансформация има по-дълъг витален цикъл и по-голям радиус на деяние спрямо предходните разновидности на самолета. От компанията производител обясниха, че срокът на доставката, схемата на заплащане и цената на машините са комерсиална загадка, само че акцентират, че 8-те изтребителя се оферират с цялостен пакет съоръжение, въоръжение и образование на личния състав.

Предстои фирмите, които вземат участие в състезанието, да отговорят на запитванията за възстановяване на офертите, след което ще бъде взето дефинитивно решение, разгласи заместник-министърът на защитата.

„ Такова значимо скъпо решение ще бъде основано на качествена работа, а не на времеви периоди. Договорът ще се подписа следващата година, парите са налични не това е най-важно”, съобщи зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов, представен от БТВ.

Утре в София ще бъдат дадени детайлности и за самолетите „ Грипен” от шведската компания производител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР