„Политиката спрямо Северна Македония е на приливи и отливи. Сега

...
„Политиката спрямо Северна Македония е на приливи и отливи. Сега
Коментари Харесай

Каракачанов разкри защо нямаме успех със Северна Македония

„ Политиката по отношение на Северна Македония е на приливи и отливи. Сега някои външнополитически фактори са споделили на премиера да реши въпроса бързо на всяка цена”. Това съобщи някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов пред Нова тв.

„ Правителството знае какво желае, само че не и по какъв начин да го направи, тъй като му липсва историческа просветеност и разбор какво се е случвало 30 години в българо-македонските връзки. Липсата на визия на схващане по тематиката си проличава от изявленията на Петков. 30 години България помагаше на Македония, бяхме юристът им за тяхното признаване”, разяснява още Каракачанов.

По думите му Петков не е избързал с визитата си. „ Петков направи гаф – сподели, че в България е имало фашистки режим, само че хората не били фашисти, това е тезата на Скопие “, разяснява Каракачанов.

„ Пендаровски одобри делегация на сепаратистката организация ОМО „ Илинден” и не изрази предпочитание за смяна на тяхната Конституция. Нямаше общо честване на Гоце Делчев. Тяхната делегация уважи паметта му рано заран, по-късно Генчовска отиде в компанията на техния министър на културата. Нямаше честване на високо равнище ", разяснява още Каракачанов.

Според него българската позиция би трябвало да е ясна и безапелационна: „ Ние ще ви подкрепим и ви поддържаме, само че договорът сред България и Северна Македония би трябвало да се спазва”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР