Политиката на Столична община да насъсква граждани срещу собственици на

...
Политиката на Столична община да насъсква граждани срещу собственици на
Коментари Харесай

Мая Манолова подкрепи протестиращи от Дианабад против заменките и презастрояването

Политиката на Столична община да насъсква жители против притежатели на имоти и жители против вложители е долна политика. Фандъкова и екипът й не вземат решение проблемите на хората, а обслужват ползите на доближения до ГЕРБ кръг.Това е извънредно подмолно държание на локалната власт, оставила хората да се оправят сами.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова по време на митинга на поданици на кв. "Изгрев " и кв. "Дианабад " пред Столичната община тази заран. Те стачкуваха против построяването на осеметажна постройка директно до детска градина вместо да се разшири градината.

"И по време на акцията за кмет на София бяхме в кварталите "Дианабад " и "Изгрев ". Тогава сякаш се поеха доста обещания от кметския екип на Фандъкова, че ще има детски площадки, детски градини, че ще спре презастрояването и приоритет ще са кварталите, а притежателите ще са обезщетени съответно. Нищо обаче не се е трансформирало за една година, нито прочее за 10 – 7000 деца чакат за детска градина, а презастрояването в София продължава ", разяснява Манолова.

"В Дианабад, до едната детска градина, общинският парцел, който можеше да е за разширение на детската градина, се придобива от вложителя против подаяние на различен парцел в различен квартал и с доплащане от 1 млн. лева Това е по формалните документи. Протестираме против цялата скица, която се е случила. СОС приема сходен вид "заменки " и не се интересува от мнението на жителите. Проблемът е, че се копае ров и оградата на детската градина е подкопана ", обясниха пък протестиращите.

"Явно екипът на госпожа Фандъкова не счита, че обещанията би трябвало да се съблюдават, а жителите – да се слушат. Нейното място е тук - да ги чуе. Или в квартал "Дианабад " - с цел да се убеди персонално за оградата на градината ", безапелационна бе Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР