Политикът мисли за следващите избори, държавникът - за следващото поколение.

...
Политикът мисли за следващите избори, държавникът - за следващото поколение.
Коментари Харесай

Филмите, от които политиците могат да се учат

" Политикът мисли за идващите избори, държавникът - за идващото потомство. " - Джеймс Фрийман Кларк

През 2019 година в нидерландска онлайн медия за просвета и обучение фламандски публицист написа публикация, чието обръщение е:,,Уважаеми политици, четете!`` Четенето изисква време, централизация и неизменност. Повечето хора на управителни постове в страната не могат да си разрешат този разкош, по тази причина остава компромисният вид - киното. Четиридесет и вторият президент на Съединени американски щати - Бил Клинтън, постоянно гледал филми в домашното кино в Белия дом. Защото от време на време откритията идват точно от изкуството, което, споделят, имитира живота.

Едни от най-гледаните и сполучливи американски сериали -,,Къща от карти``, " Наследници``, " Милиарди``, са добре заквасени с политика. Човек елементарно може да разбере машинациите по върховете на страната, в случай че си пусне някой типичен политически филм като,,Цялото президентско войнство``,,,Да разлаем кучетата`` или,,Господин Смит отива във Вашингтон``. Но нашата селекция е от филми, остарели и нови, които описват универсални човешки истории и повдигат морални въпроси, отговорите на които фенът би трябвало да потърси самичък. Особено в случай че е политик.
1.,,Идиотският триъгълник`` (2022),,Исках да направя филм, върху който хората да размишляват дълго откакто е приключил.`` Реклама
Шведският сатирик Рубен Йостлунд (,,Квадратът``,,,Форсмажор``) подхваща тематиката за благосъстоянието, парите, лукса и фалша на актуалното общество със недопечен размах. Филмът, който е разграничен на три елементи, всяка от които по-безмилостна от миналата, е рецензия против материалистичния свят, новите човешки полезности, цивилизационния, моралния крах и лицемерието на висшестоящите.

за моделите Йая и Карл, които са поканени на безценен круиз в компанията на олигарси, предприемачи и бизнесмени от целия свят. Корабът потъва, откакто е нападнат от пирати, и оживелите се озовават на необитаем остров. Изоставени посред дивата природа, сходно на децата от,,Повелителят на мухите``, се пробват да оцелеят.

,,Triangle of Sadness`` завоюва втора,,Златна палма`` на Йостлунд в Кан, което го подреди измежду режисьори като Емир Кустурица, Франсис Форд Копола, братя Дарден.
,Идиотският триъгълник‘ 2.,,Кралят`` (2019),,Желаеше мир, нали? Така се кове мирът - в победа.`` Реклама На какво сме способни, с цел да реализираме задачите си?,,The King`` наблюдава пътя на Хал (Тимъти Шаламе), капризен принц и правоприемник на британския престол, който е коронясан за крал Хенри V, откакто тираничният му татко се разболява и умира. Младият крал би трябвало да се ориентира в политиката, войната, която татко му оставя зад себе си, и душевните терзания, свързани с живота му дотук. Привидно сюжетът не се отклонява прекалено много от Шекспировата покруса, въпреки че към края си прави фрапантен поврат. Австралийският артист Джоел Еджъртън, който написа сюжета дружно с режисьора Дейвид Мишод, разкрива освен покваряващата мощ на властта и всеобщото безсмислие на войната, а до какви последствия може да докара прикриването на истината.
,,The King`` е показан за първи път пред аудитория на 76-ия кинофестивал във Венеция.
" Кралят " 3.,,Скришна игра`` (2005),,Разбира се, въпросът не е кой е отговорен или почтен, а по какъв начин се справяш с обстоятелството, че някой е потърпевш вследствие на твоите дейности.``
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР