Политика, медии и човечност експлодират в Решаващият глас“ Ръсел Кроу

...
Политика, медии и човечност експлодират в Решаващият глас“ Ръсел Кроу
Коментари Харесай

Политика, медии и човечност експлодират в „Решаващият глас“

Политика, медии и човещина експлодират в „ Решаващият глас “ Ръсел Кроу основава цялостен и многостранен портрет на медийния магнат Роджър Ейлс, написа редакторът ни за кино Георги Петров  Георги Петров 15 август 2019, 09:33 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}
илмовото лято наближава своя край и с малко идни атрактивни заглавия в киносалоните до края на август, е обикновено човек да обърне взор към това, което могат да му предложат многочислените известни онлайн платформи.

А измежду многото благоприятни условия там несъмнено изпъква The Loudest Voice / „ Решаващият глас “, минисериал за живота и кариерата на медийния магнат Роджър Ейлс.

Ако не сте наясно кой е господин Ейлс, нямате мотив за терзание – серийната продукция ще ви обясни бързо и ефикасно още с първия си епизод. Но малко интересуващи се от медии хора не знаят името на Роджър Ейлс, основателят на Fox News и точно „ Решаващият глас “ в консервативното политическо течение в Съединени американски щати, към което принадлежи Републиканската партия и президента Доналд Тръмп.



Ейлс е и потвърден сериен полов принудител с голям брой повдигнати правосъдни обвинявания, първите от които датират от 2016 година, още преди сходните скандални разкрития към продуцента Харви Уайнстийн да започват #MeToo вълната и да тривиализират сходни случаи. Сами виждате по какъв начин житейският и професионален път на Ейлс са повече от забавен предмет за екранна акомодация.

Но със основаването на минисериал за живота и кариерата на сходна спорна персона идват и редица провокации.

За благополучие, продуцентите от Showtime и носителят на „ Оскар “ за сюжет от 2016 година Том МакКарти се оправят повече от добра с деликатната задача и основават уравновесени, многолики човешки персони в своя план, подпомагани и от първокласните реализатори в функциите.

Начело на актьорския състав застава Ръсел Кроу, съвсем неузнаваем под многото грим, нужен, с цел да го трансформира в големия лакомник Ейлс. Големият артист въпреки всичко резервира дълбокия си басов глас, еднообразно сполучлив в сцените, в които основният воин крещи нареждания на подчинените си, и в сцените, в които проповядва изкривената си мъдрост на околните си.

Сериалът основава пределно реалистична картина за това по какъв начин е основана малкия екран Fox News – от основите на консервативната философия, която пази, до детайлностите по отношение на метода на ръководството ѝ и голямото въздействие на Роджър Ейлс върху всяка дума, изречена пред камерите. В този смисъл „ Решаващият глас “ е внушителен и илюстративен за това по какъв начин действат огромните телевизионни канали в Съединени американски щати, без значение от политическите пристрастия.

Ако сте учили публицистика или сте имали интерес към специалността, сериалът дава безпределно завладяващ и действителен взор върху подмолния развой при 24-часовото продуциране на телевизия, от офисите по високите етажи и заседателните зали за оперативки до студията, декорите и тихите диалози по коридорите и в тоалетните. Но даже това да не съставлява интерес за вас, комплексните и спорни персони ще ви въвлекат в действието.

Над всички е неповторимият Ръсел Кроу в ролята на Роджър Ейлс – харизматичен и в същото време отблъскващ; всесилен и въпреки всичко комплексиран; умен като същински вълшебник в професионалната си сфера, само че едностранчив в политическите си визии съвсем като типичен американски селяндур.

Мимиките на носителя на „ Оскар “ остават също толкоз красноречиви, колкото и ударните му реплики, без значение от килограмите грим по лицето и тялото му.

Наследникът на Брандо и „ решаващият глас “ в Холивуд: Ръсел Кроу

Кроу се пробва и съумява да сътвори многостранен портрет на Ейлс.

Поведението и маниерите му на пръв взор не са отблъскващи, а лидерските му качества са оттатък всякакво подозрение. Познанията му в медийната сфера са всеобхватни, въпреки и приложени в услуга на назадничава обществена философия, чието място е в 50-те години на предишния век.

Това не трансформира обстоятелството, че Ейлс е извънредно способен и магнетичен лидер, и Кроу не се тормози да го изобрази точно като подобен, даже и това да предизвика гнева на могъщата демократична съпротива в Холивуд. Но артистът не се пробва да замаскира и неприятните страни на героя си, които несъмнено са повече от положителните му такива.

Кроу зашеметява точно със способността си да се трансформира от сцена в сцена от остроумен и проницателен водач зад студийните контролни пултове в жива и стряскащо човешка версия на злодея Джаба Хътянина от „ Междузвездни войни “ в офиса или в хотелската си стая. Фамилиарното му отношение към дамите към него е непоносимо, безкомпромисно и плашещо реалистично.

Насилствените му действия в нито един миг не са илюстрирани на екрана чрез непосредствено проявление или непотребна голота, само че резултатът от тях е не по-малко въздействащ с помощта на страхотната игра на Кроу и на поддържащите изпълнителки. Сред тях изпъкват Анабел Уолис и Наоми Уотс в функциите надлежно на Лори Лун и Гречен Карлсън, две от жертвите на Ейлс.

Двете дами реагират по радикално друг метод по отношение на отношението на медийния магнат към тях и актрисите в функциите сполучливо илюстрират двете страни на вероятните реакции към сходни ужасни обстановки. Също толкоз качествено е и съкрушителното осъществяване на Сиена Милър в амплоато на Бет Ейлс, преданата брачна половинка на основния воин, повтаряща всичките му лозунги и сляпа за пороците му.

Комикът Сет МакФарлан, който тук изрично не се пробва да бъде комичен, е същинско изобретение в ролята на Брайън Луис, отговорникът за връзките с обществеността на Fox News и един от най-близките съдружници на Роджър Ейлс. Саймън МакБърни също основава забавен, въпреки и леко едноизмерен портрет на милиардера Рупърт Мърдок, притежателят на целия медиен конгломерат Fox.

В сериала ще видите и още доста познати лица и гласове от дребния екран, вплетени и до през днешния ден в коренно разграничената обществена мозайка, която виждаме в Съединените щати през днешния ден.

„ Решаващият глас “ е отражение на това и е въздействащ роман за изключителните достижения и отвратителните действия на човек, чийто живот и кариера не трябва да бъдат забравени. Ще си извършите услуга, в случай че го гледате.

Още за кино четете тук!



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Георги Петров кино филм сериал Решаващият глас Ръсел Кроу По тематиката  Легендарният Ал Пачино и 10 негови функции, които в никакъв случай няма да забравим Легендарният Ал Пачино и 10 негови функции, които в никакъв случай няма да забравим  Екшън триумфът на филмовото лято - „ Бързи и гневни: Хобс и Шоу “ Екшън триумфът на филмовото лято - „ Бързи и гневни: Хобс и Шоу “  Умиращата порода на филмовата звезда Умиращата порода на филмовата звезда  „ Цар Лъв “: Технологично знамение и кино капитализъм в деяние „ Цар Лъв “: Технологично знамение и кино капитализъм в деяние .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Опасно време през днешния ден, смяна тази вечер Опасно време през днешния ден, смяна тази вечер  Гърция желае помощ за пожарите Гърция желае помощ за пожарите  <br> <strong> Брад Пит </strong> още веднъж център на внимание (СНИМКИ) <br>
Брад Пит още веднъж център на внимание (СНИМКИ)
 <br> Новият жител на Аквариума в Генуа – <strong> бебе морска крава </strong> <br>
Новият жител на Аквариума в Генуа – бебе морска крава
Последни  <p>Политика, медии и човещина експлодират в &bdquo;<strong>Решаващият глас</strong>&ldquo;</p> Политика, медии и човещина експлодират в...  Връщат ли се мутренските времена след погрома в заведение Връщат ли се мутренските времена след погрома в...  Тайфунът Юту, 2018 година Мощна тропическа стихия порази Япония  Автомагистрала Автомагистрала " Струма " остава затворена най-малко 2 седмици, утешение...  Напрежение на Самотраки поради извозването на туристи Напрежение на Самотраки поради извозването на туристи  Бил Клинтън Портрет на Бил Клинтън с рокля и токчета в имението на...  Силви Вартан Звездата, която в никакъв случай не не помни България  Древен конфликт с планета е трансформирал Юпитер Древен конфликт с планета е трансформирал Юпитер  Дъжд и захлаждане, в планините и гръмотевици Дъжд и захлаждане, в планините и гръмотевици  <p><strong>Голям православен празник</strong> е, какво се прави днес</p> Голям православен празник е, какво се прави през днешния ден  <p>Спецакция: откриха 800 литра незаконен алкохол</p> Спецакция: откриха 800 литра незаконен алкохол  Доналд Тръмп Тръмп изгубил близо $5 милиарда, само че не му пукало  <p>Арестуваните за погрома в заведение остават в ареста</p> Арестуваните за погрома в заведение остават в ареста  <p><strong>Скеле затрупа работници</strong> в София</p> Скеле затрупа служащи в София  <p>9-годишна простреля сестра си с пушка</p> 9-годишна простреля сестра си с пушка  <p>Икономиката на България бие рекорди</p> Икономиката на България бие върхове  <p>Прокуратурата проверява пожара на Автомагистрала &bdquo;Струма&rdquo;</p> Прокуратурата проверява пожара на Автомагистрала...  <p>Нов пожар: гори градското бунище край Свищов</p> Нов пожар: гори градското бунище край Свищов  <p>Майка и дете от КНДР умрели от апетит в Сеул</p> Майка и дете от КНДР умрели от апетит в Сеул  Пожарът в Хасково Пожарът в Хасково – дело на психологично болен Всичко от през днешния ден Виц на деня - Вече втори чувал губиш! - Който не работи, той не бърка! - Да, но ти си водач на инкасо... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Усмивката, след която светът не свърши. Но опустя  Днес Уитни Хюстън щеше да навърши 56 година   - спомен за един прелестен артист  Нови жестоки санкции за водачите пушачи в Гърция  Чудовищен пожар унищожава най-голямата гора на Земята Водещи вести  Автомагистрала Автомагистрала " Струма " остава затворена най-малко 2 седмици, утешение за чистотата  Дъжд и захлаждане, в планините и гръмотевици Дъжд и захлаждане, в планините и гръмотевици  Бил Клинтън Портрет на Бил Клинтън с рокля и токчета в имението на Епстийн  <p><strong>Голям православен празник</strong> е, какво се прави днес</p> Голям православен празник е, какво се прави през днешния ден  Тайфунът Юту, 2018 година Мощна тропическа стихия порази Япония  Силви Вартан Звездата, която в никакъв случай не не помни България  Древен конфликт с планета е трансформирал Юпитер Древен конфликт с планета е трансформирал Юпитер  Доналд Тръмп Тръмп изгубил близо $5 милиарда, само че не му пукало  <p>Икономиката на Българ </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР