Политическото ръководство на парламентарната група на "Има такъв народ" ще

...
Политическото ръководство на парламентарната група на "Има такъв народ" ще
Коментари Харесай

ИТН ще представи своя проектокабинет на ръководствата на ДБ, ИБГНИ и БСП

Политическото управление на парламентарната група на "Има подобен народ " ще показа своя проектокабинет на управленията на Българска социалистическа партия, "Демократична България " и "Изправи се БГ! Ние идваме! ".

В писмо до медиите ръководителят на групата на "Има подобен народ " в Народното събрание Тошко Йорданов осведоми, че ще изпратят предложения за срещи през седмицата с тези политически сили, на които ще показват своя план на състав и конструкция на Министерски състав, тъй като “всичко би трябвало да е намерено и пред очите на обществеността ".

Срещата с Българска социалистическа партия ще е на следващия ден.

От Българска социалистическа партия потвърдиха, че на следващия ден в 17.00 часа ще се срещнат в зала "Изток " на Народното събрание с претендента за министър председател Пламен Николов, който ще ги запознае с проектокабинета. Още в петък от левицата обявиха готовността парламентарната група да предложения на среща издигнатия за министър председател от Има Такъв Народ. В предаването "12+4 " Иван Иванов сподели:

"Продължаваме да твърдим, че би трябвало да има постоянно държавно управление и работещ парламент. Очаквам на следващия ден да видя хората в проектокабинета на Има Такъв Народ. Ако от партията на Слави Трифонов желаят да получат нашия съответен отговор, това би трябвало да стане в най-кратко време ".

От Българска социалистическа партия желаят съглашение с Има Такъв Народ като изискване за поддръжка на плана им за държавно управление:

„ Трябва да има при всички положения. В противоположен случай всичко това, което беше изговорено, дискутирано, поставено на масата като цели, ще остане във въздуха “.

Срещата на "Има подобен народ " с "Изправи се БГ! Ние идваме! " ще бъде на следващия ден в 14.00 часа, а час по-късно ще бъде и срещата с обединяване „ Демократична България “.

От обединението "Изправи се БГ! Ние идваме! " приветстват желанието на Има Такъв Народ да запознае със състава на проектокабинета двете така наречен протестни партии и Българска социалистическа партия, съобщи в изявление за предаването "12+4 " Арман Бабикян.

Той обаче удостовери, че с цел да поддържа държавно управление, групировката ще държи да има и документално съглашение с партията на Слави Трифонов.

Същевременно в пост в страницата си във Facebook ръководителят на парламентарната група на "Демократична България " Христо Иванов акцентира, че в случай че въобще бъде потърсена поддръжката им по някакъв сериозен метод, партиите от обединението и парламентарната група ще оценят оферти състав на Министерски съвет, програмните поръчки и очертаващото се парламентарно болшинство и групово ще вземат решение за последващите си дейности в полза на страната и гласоподавателите.

В отговор на изказванията на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов, че от Демократична България желаят постове, макар че настояват, че не желаят, Христо Иванов написа: "Който твърди, че Демократична България е желала парчето от баницата - лъже и лъже съгласно личните си примитивни показа за разпределение на дялово присъединяване във властта и партийни планове ".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от своя страна акцентира преди дни, че би трябвало да се направи държавно управление и ГЕРБ ще спомага за това с падащ парламентарен кворум, тъй като "при трети избори ще е по-трудно ".

"63-ма депутати сме ГЕРБ-СДС. Ако би трябвало, когато гласоподават държавно управление, да излизат за половин час, да понижат кворума, да си изберат държавно управление и да си понесат отговорността ", означи Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР