„Политическото ръководство на Министерството на земеделието ще направи всичко възможно,

...
„Политическото ръководство на Министерството на земеделието ще направи всичко възможно,
Коментари Харесай

Помощта de minimis отива само при стопани, реализирали продукция миналата година

„ Политическото управление на Министерството на земеделието ще направи всичко допустимо, с цел да помогне за решаването на проблемите на оранжерийните производители “. Това сподели на среща със бранша министърът на земеделието доктор Иван Иванов. В срещата участваха и заместник-министрите на земеделието Иван Христанов и Момчил Неков.

Земеделските стопани сложиха на срещата редица проблеми, измежду които нарасналата цена на природния газ, вноса на обработена с препарати за растителна отбрана продукция от трети страни, ниския % засети площи в оранжериите сега, сивия бранш, нуждата от нисколихвено кредитиране и проблемите с работната ръка.

„ Имаме голямо предпочитание да помогнем за решаването на тези проблеми “, съобщи министър Иванов.

Той акцентира, че плануванаъа помощ de minimis за бранша от 3,5 млн. лева ще бъде разпределена единствено сред стопани, които са осъществили продукция предходната година.

Министърът на земеделието добави, че в разговор с Европейската комисия ще се работи по този начин, че плануванаъа Коронавирус помощ от 111,5 млн. лева да бъде разпределена допустимо най-рано сред производителите.

„ Субсидиите за бранша би трябвало да се разпределят при високо равнище на бистрота и предсказуемост “, разяснява заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР