„Политическото и военното ръководство на Въоръжените сили на страната ни,

...
„Политическото и военното ръководство на Въоръжените сили на страната ни,
Коментари Харесай

Българската армия е пред технологично предизвикателство

„ Политическото и военното управление на Въоръжените сили на страната ни, дружно с нашите сътрудници от НАТО, си даваме ясна сметка, че войските, силите и оръжията зависят, както в никакъв случай до момента, от кибер пространството “. Това съобщи заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев при присъединяване си в полемиката „ Бъдещето на защитата: Технологичната иновация в НАТО “. Форумът, който се организира в пресклуба на Пловдивския панаир, бе проведен от Атлантическия клуб в България и Фондация „ Хемус “. Участие в събитието взеха представители на институции, софтуерни компании и компании от военнопромишления комплекс.

„ Трябва да оперираме дейно и в това най-ново бойно пространство “, безапелационен бе генерал-лейтенант Илиев. Той уточни, че свободният продан на данни, дружно с устойчивото и надеждно действие на компютърните и информационни мрежи, се явяват сериозни точки за цялостния живот – както на гражданските публични и частни институции, по този начин и за военните.

„ Напълно уверени сме в нуждата от тясно взаимоотношение сред държавните институции на интернационално и национално равнище, бизнеса – изключително с тези, които се развиват в областта на осведомителните и информационни технологии, научната и просветителна общественост, с цел да се оправим дейно и ефикасно с провокациите на актуалния световен и взаимосвързан свят “, съобщи заместник-началникът на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР