Политическо и деструктивно - така представляващият Висшия съдебен съвет Боян

...
Политическо и деструктивно - така представляващият Висшия съдебен съвет Боян
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев: ВСС очаква европейска подкрепа за независимостта на съдебната власт

Политическо и деструктивно - по този начин представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев дефинира държанието на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Твърдението беше отправено пред във връзка на отхвърли на Панов да поддържа декларацията на Висш съдебен съвет против закриването на профилираните прокуратури и съдилища с претекста, че е " политическа ".

" Политическо е държанието на господин Панов през целия му седемгодишен мандат, който изтича. Да, неговите тези постоянно са политически. Неговото държание е деструктивно, в никакъв случай не е било градивно в границите на този Съвет и в предходния му състав. Той стои зад избрани политически партии ", сподели Магдалинчев.

Магдалинчев изясни, че Висш съдебен съвет чака европейска поддръжка за независимостта на правосъдната власт.

Той добави, че с новия правосъден министър Янаки Стоилов са постигнали съгласие по наличието на документа. " Дали занапред ще се реализира това, което се целеше с този законопроект - ще се види във времето. То мина през правна комисия, само че не стигна времето на 45-ото Народно заседание да се развият нещата, само че политическите сили направиха изказване, че ще продължат да в тази посока ", съобщи Магдалинчев.

Представляващият Висш съдебен съвет съобщи, че в законопроекта няма справедлив разбор на работата на профилираните правосъдни органи. Той добави, че сега не може да каже каква част от делата в структурата са приключили с неоправдателни присъди.

" 10 година, откогато са основани профилираните съд и прокуратура, само че не значи, че делата там са с години ", уточни Магдалинчев и сподели още, че не броят, а сложността на делата са определящи.

Според него, в случай че профилираните структури се закрият, ще се наложи рестарт на основни каузи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР