Политическият сезон в Берлин бе открит тази седмица с престижното

...
Политическият сезон в Берлин бе открит тази седмица с престижното
Коментари Харесай

Облачните технологии във финансовия сектор и изкуствения интелект, коментира Цветелина Пенкова на EUROFI в Берлин

Политическият сезон в Берлин бе открит тази седмица с влиятелното издание на EUROFI FINANCIAL FORUM 2020, проведен от Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Възстановяването на европейската стопанска система след КОВИД-19, Брекзит, Банковият съюз, Съюзът на финансовите пазари, Дигиталната промяна бяха част от тематиките, които се дискутираха от финансовите министри от Европейски Съюз, представителите на Европейската комисия и Европейския парламент, ръководителите на централни банки и частния бранш.

Г-жа Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент от Групата на социалистите и демократите, беше единственият представител от Комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите, която беше поканена като представител в конференцията. Тя взе участие в два панела - Европейските политики във връзка с използването на данни и облачните технологии във финансовия бранш и Навлизането на изкуствения разсъдък във финансовия бранш.

В първия панел тя сложи акцент върху нуждата от спомагателна регулация на доставчиците на облачни технологии, в частност за финансовите услуги. Пенкова показа един от целите на социалистите в Европейския парламент - въвеждането на налог върху цифровите услуги, т.е. налозите би трябвало се заплащат, там където се генерират приходите.

Евродепутатът акцентира и върху нуждата от ясни правила за конкуренция, във връзка с огромните софтуерни компании, акумулиращи огромно количество данни в Европа, както и световни стандарти за киберсигурност.

Във втория панел Цветелина Пенкова обърна внимание на провокациите, пред които ни изправя изкуственият разсъдък, опциите за регулация и етичните аспекти, които той обгръща. Тя акцентира, че е нужен уголемен спор и тактика във връзка с бъдещето на труда и служащите, в изискванията на засилена цифровизация и роботизация, както и благоприятни условия за образования и преквалификация. „ Технологичните познания и умения са неразривна част от цифровата промяна и би трябвало да бъдат приоритет, както на политиците, по този начин и на работодателите “, заключи Цветелина Пенкова в изявлението си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР