Политическият борд за депутатите на Български възход ще е като

...
Политическият борд за депутатите на Български възход ще е като
Коментари Харесай

Янев: Политическият борд за депутатите от Български възход ще е като Горна камара на НС

" Политическият ръб за депутатите на " Български напредък " ще е като Горна камара на Народното събрание " . Това изясни в ефира на водачът на партията ген. Стефан Янев . Членове на този ръб, който планува да сътвори партията, ще са от Българската православна черква, БАН, БСК, бизнес сдруженията и синдикатите, през които депутатите ще одобряват моралния ангажимент за овакантяване на Народното събрание при загуба на доверие пред борда. Идеята е издигането и попадането в листи ще става при самостоятелна поддръжка от 300 български жители за претендента.

" Този ръб, при неговото сформиране, при опцията да бъде съграден и да работи, той би представлявал нещо като Горна камара на Народното събрание от позиция на чисто моралния стожер на това какви хора влизат в Народното събрание и какви задължения те одобряват към този ръб ", изясни Янев.

По думите му бордът ще е надпартиен , а моралността на членовете му ще се дефинира от самите организации, които ги оферират. В момента се изготвят критерии и ще се изпратят писма до организациите, посочи Стефан Янев, само че уточни, че концепцията е това да са утвърдени хора, познати в обществото, с кариера, която им разрешава да работят за тази идея.

" За идната акция за предварителни избори този ръб мъчно може да бъде основан ", уточни Янев. " Той е в дълготрайната визия на партията „ Български напредък ”, допълни той и отхвърли основаването и правилата на борда да са в нарушаване на Конституцията и демократичността. За отзоваването на депутатите от него сподели, че няма да е със наложителен темперамент, а за поканата към Църквата, която не се занимава с политика, разясни: " Като честен стожер на обществото ние сме длъжни да ги питаме. Друг е въпросът те какво ще решат ”.

" Български напредък " си слага за цели демографската рецесия, грижата за стопанската система и неравенството, както и за администрацията, която би трябвало да бъде изменена да работи на правилото на меритокрацията и мандатността в помощ на българските жители и бизнес. Посочи като значим приоритет и децата на България.

" Газът не е единственият проблем ", уточни още Стефан Янев и добави към него въглищата.  " С " Газпром " наложително би трябвало да се водят договаряния да се обясни ще има ли санкции за тазгодишните неизпълнени количества или не. И да, наложително би трябвало да има диалози за предстоящ контракт, тъй като най-добрата цена евентуално може да пристигна от там въз основата на това какво има в района като предложение ”. 

За обединенията бе безапелационен, че " Български напредък " няма червени линии, тъй като политиката е взаимоотношение ".  

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР