Политическите сили попълниха част от листите си с инфлуенсъри, или ...

Политическите сили попълниха част от листите си с инфлуенсъри, или

Политмода: Кибритя в TikTok е ОК, но Манолова там е като нагласена

Политическите сили попълниха част от листите си с инфлуенсъри, или водачи на мнение. Какво печелят и какво губят партиите с тези си ходове и наистина ли това ще докара до по-високи резултати?

"Има претенденти, които са подобаващи, и такива, които не са. За да бъде един инфлуенсър сполучлив и в политиката, би трябвало да има сходство на това, което прави, ползите на аудиторията и ценностите на политическата мощ или идеята, която пази. Където тези неща се разминават, триумфът го няма ", изясни пред "България заран " доцент д-р Александър Христов от Центъра за разбори и спешни връзки (ЦАКК).

По думите му политическите сили желаят да "яхнат " въздействието, което инфлуенсърите оказват през своите канали.

"Инфлуенсърите са прочути, имат свои почитатели и политическите сили считат, че вземайки ги, те могат да вземат наготово досег до избрана публика, което не всеки път се получава. Инфлуенсърите са като гвардейци, които наподобяват добре, само че наистина ли могат да стрелят е различен въпрос ", посочи PR специалистът в ефира на

Според доцент д-р Христов, инфлуенсърите не могат да достигнат до по-старата публика, измежду която обществените платформи като TikTok са непопулярни.

"Това е досег до по-младата, по-дейна публика, която макар че не всеки път е склонна да върви на избори ", разясни той.

Политиците в обществените платформи макар че би трябвало да са достоверни, стана ясно от думите на доцент д-р Христов. "Ако за претендента от ГЕРБ Живко Спасов-Кибритя в TikTok е окей, то наличието на Мая Манолова там наподобява нагласено, неавтентично и опит за постигане на публика, неприсъща за нея ".

Източник: dnes.bg