Политическите реакции на речта на държавния глава при клетвата му,

...
Политическите реакции на речта на държавния глава при клетвата му,
Коментари Харесай

Разнопосочни политически реакции след клетвата на президента


Политическите реакции на речта на президента при клетвата му, обичайно, бяха на двата полюса.

Кирил Петков разгласи, че казаното от Румен Радев е обвързвано с желанията на всеки българин за непоклатимост и разцвет.

„ Всички ние сме от тима на България и доста бих се радвал да е сериозен към нас всеки може да прави неточности и да получава препоръки, това е силата на разделянето на управляващите “, добави Петков.

По време на речта на президента депутатите от ГЕРБ напуснаха залата демонстративно. Повод станаха думите му, че мандатът му се е случил във време на властнически модел.

„ Една партия, съответно ГЕРБ, и нашата парламентарна група е наричана с всевъзможни прилагателни, с опити да бъде чегъртана. това е засегнатост към всичките ни членове и симпатизанти “, съобщи Десислава Атанасова.

„ И на мен не ми е прелестно, само че избирам истината “, съобщи пък Румен Радев.

Партиите от ръководещото болшинство оповестиха, че чакат от президента да продължи с решителните дейности в отбрана на България.

„ Когато за милиони българи беше най-тъмно, президентската институция остана да свети като фар, който дава посока “, съобщи заместител ръководителят на Народно събрание Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия.

„ Президентът извади пред скоби нуждата от промяна на прокуратурата, а точно конституционна промяна. Тук ние не може да не се присъединим към неговият апел Народното събрание да стартира работа по тази тематика “, разяснява Христо Иванов от „ Демократична България “.

„ Този сгънат пестник е знак на това, че сме един тим и дружно ще реализираме цели в името на обществото “, съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

Имаше и по-скептично настроени.

„ Ние се надяваме, че всички ще работят според клетвата, която са положили - да съблюдават Конституцията и законите на страната “, разяснява Халил Латифов от Движение за права и свободи.

„ В речта бяха изброени всички проблеми, които има България - нещо, което може да направи всеки средностатистически българин. Големият въпрос е какво следва. Ако до момента нашият президент беше с обтегнати връзки с ръководещите, в този момент това е неговото държавно управление “, съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

„ Възраждане “ съблюдаваха традицията си и седнаха до момента в който звучеше химна на Европа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР