Политическите прогнози в наше време са неблагодарна работа. Особено по

...
Политическите прогнози в наше време са неблагодарна работа. Особено по
Коментари Харесай

На какво разчиташе украинската пропаганда с избиването на руски пленници

Политическите прогнози в наше време са неблагодарна работа. Особено във връзка с Украйна и нейните западни настойници. В последна сметка можете да предвидите нечии дейности единствено в случай че знаете по какъв начин отсрещната страна възприема действителността и към какъв резултат се стреми. А насреща като че ли живеят в фиктивен свят и преследват цели, които е мъчно да се разпознаят като действителни в здрав разсъдък.

Например, епизодът с рухването на сякаш съветските ракети в Полша, при което починаха два души и един трактор. Веднага откакто информацията за това се появи в медиите, стана ясно, че и не може да става дума съветски ракети - и скоростта на полета, и силата на детонациите сочат зенитните ракети С-300 и те не могат да бъдат стигнат от Руска територия до Пжеводув. Но полската страна незабавно стартира да упреква руснаците, макар че те познаваха обстановката най-добре от всички. Скоро Киев стартира интензивно да поддържа тази версия.

Какво би трябвало да мисли един анализатор в тази обстановка, приемайки избран разумен модел на държание на полските и украинските управляващи? Че си имаме работа с авансово готова провокация, опит да се изиграе втори Глайвиц, с цел да се даде мотив на Полша намерено да влезе във войната и по-късно да се въвлече НАТО в нея. Въпреки че провокацията изглеждаше толкоз мързеливо измислена, че починалият интелектуалец Хайдрих би потръпнал от отвращение в ковчега си. Поне фрагменти от съветски ракети можеше да хвърлят - в Украйна към този момент има повече такива, в сравнение с работещи трансформатори.

Въпреки това мнозина одобриха, че това е планувана провокация и даже побързаха да пишат за това, макар че даже инцидентно попадение от съветска ракета не може да се смята за мотив за война. Традиционно сходни епизоди приключват с опрощение, от време на време с погашение на обезщетение, а в тази ситуация с Украйна с нейните морски мини, дронове и ракети, която към този момент нанесе обилни вреди на страните от НАТО, нормално даже и това не се изисква. Но упоритостта на Киев да отхвърля виновността си в този случай сякаш удостовери, че този път желанието е било точно да се раздухва спорът.

Но по-късно пристигна Байдън и скапе всичко. Оказа се, че даже и да е имало някакви съглашения сред Киев и Варшава, те не са уведомили своя стопанин за тях, пробвайки се да се трансфорат в опашка, която маха кучето. НАТО незабавно се разсъни, като съобщи, че този случай, без значение чии са ракетите, не е причина да се ползва пети член от Устава на Алианса. И четвърти също. Който и да е. Поляците незабавно признаха, че са се развълнували прекомерно. Нещо повече, в конфиденциален диалог с съветски шегаджии полският министър председател сподели, че не желае война с Русия (освен в случай че всички западни чиновници към този момент не са инструктирани да приказват между тях по този начин, като че ли приказват с Вован и Лексус).

Може да възникне въпросът: в случай че той не е желал война, тогава за какво поддържа украинската нервност? И за какво не се съветва с Държавния департамент, преди да включи прословутата полска надменност? Но не би трябвало да се чакат рационални дейности от поляците.

Помни се по какъв начин полското държавно управление в заточение, бидейки съдружник на Съюз на съветските социалистически републики във войната против Германия и живеейки на английска сметка, радостно поглъщаше и носеше на масите всички немски разкази за Катин. Въпреки че в светлината на взаимна война беше допустимо да се отсрочи конфликтът до успеха или най-малко да се съгласуват позициите си, преди да се впрягат в помощ на отдела на Гьобелс. Но звездата на арената Зеленски изненада най-вече публиката. Дори след митингите от Белия дом и признанията на поляците, той продължи да упорства, че ракетите са съветски. Въпреки че никой не искаше обезщетение от него и даже откакто за изстрелването на украинските ракети, Русия още веднъж оповестена за отговорна. Защо по този начин се изложи, каква може да е била задачата? Какъв агитационен резултат може да се реализира с това?

В светлината на тази тотална ирационалност на участниците в процеса в последно време се пробвам да бъда доста деликатен в прогнозите си. И в такива чудовищни случаи като изтезанието на нашите пленени бойци, ще се опитам да се огранича с хипотези. Едва ли някой се е съмнявал преди, че украинските нацисти ще плюят на Хагските конвенции и нашите пленници не са били преди освен убивани, само че и грубо измъчвани. Но войната продължава към този момент девет месеца и до неотдавна имаше малко видео доказателства за това. Те не станахасвободно налични за съветската публикаведнага и непосредствено. А в тази ситуация с изтезанието в Макеевка и последвалия я епизод видеозаписите съвсем незабавно бяха доставени на тези, които незабавно им дадоха оптималната гласност - нашите военни репортери.

Това подсказва, че врагът е желал тъкмо това – оптималната гласност и необятна полемика. Единственият въпрос е на кого и какво обръщение е желал да съобщи? Малко евентуално е задачата да са били съветски бойци в зоната на СВО - първо, множеството от тях нямат смарт телефони и достъп до интернет, и второ, единственият извод, който могат да създадат от това видео е, че капитулацията прибандеровците е невъзможна, в случай че някой през последните 82 години не е схванал това. Едва ли това е концепцията, която разпространителите на това видео се пробваха да показват на масите. В края на краищата, пленниците са както скъп източник на информация, по този начин и инструмент за агитация, който убеждава другите да се предадат, и в последна сметка актив, който би трябвало да бъде сменен за техен личен. Да не приказваме, че това е работна мощ за най-тежката и рискова работа или даже жив щит за обекти, които желаете да отбраните от бомбардировки.

Да, има обстановки, в които не е допустимо да вземете пленници - да вземем за пример, когато сте обкръжени, при нахлуване на вражеска територия и във всеки един миг вие самият можете да станете заложник. Въпреки че в такива обстановки се случи пленниците да бъдат приспособени да носят товари или даже да бъдат сложени зад кормилото на хванато съоръжение, поставяйки мъж с револвер до тях. Така че, в случай че убиете заложник - това е знак, че ситуацията вие доста зле - и не се надявате да се възползвате от тях. Дори във версията на тежко ранени, които врагът ще би трябвало да изтегля, лекува и даже по-късно да устоя като инвалиди.

Но в случай че приказваме за позитивния резултат за украинците, то видеото провокира мощен прилив на ненавист в съветското обществено пространство. Емоционалните руснаци, въпреки и не без съображение, се съгласиха, че украинците не могат да бъдат пленявани, че би трябвало да бъдат унищожавани до седмо коляно, без да се щадят нито дамите, нито децата, нито старците, а най-добре – по нечовечен метод. Мисля, че на фона на обстоятелството, че доста украинци към този момент стартират да мислят, че към този момент е време да се откажат, този прилив на страсти се трансформира в много мощен контрааргумент за тях. И в случай че се появят доказателства, че руснаците са се поддали на тази провокация и са почнали да отмъщават, тогава тази информация ще бъде публикувана оптимално освен измежду украинците, само че и на Запад.

Имайки поради обаче, че украинската агитация се управлява от експерти от Съединени американски щати, може да има друга причина за потока от видеозаписи с изтезания. Възможно е Вашингтон да се готви да " зареже " следващия си съдружник, чиято поддръжка към този момент не се отплаща от изгодите, които носи. В този случай такива видеоклипове могат да приготвят западната общност, тъй че в комфортен миг Държавният департамент да съобщи, че украинците въобще не са ангели с крила, а злодеи, които подло са въвлекли Америка в своята война. И че в този момент е моментът да се приключи помощта за тях.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР