Политически съветници от Русия, Украйна, Франция и Германия ще се

...
Политически съветници от Русия, Украйна, Франция и Германия ще се
Коментари Харесай

Нормандската четворка се среща в Париж в сряда на ниво съветници

Политически съветници от Русия, Украйна, Франция и Германия ще се срещнат в Париж вдругиден за нов кръг договаряния за споразумяване на спора в Източна Украйна, заяви през днешния ден източник от съветската делегация, представен от Ройтерс.

Четиристранните диалози в така наречен " нормандски формат " ще се състоят на фона на засилена борба сред Русия и Запада поради скупчването на десетки хиляди съветски бойци на границата с Украйна.

Русия отхвърля да възнамерява нахлуване против Украйна и на собствен ред упреква Киев, че приготвя офанзива против подкрепяните от Москва проруски сепаратистки региони в източната част на страната.

Русия изиска също от Съединени американски щати и НАТО да подсигуряват, че Украйна няма да бъде одобрявана в алианса. По тази тематика сред Москва и Вашингтон се състояха договаряния, които не приключиха с съответен резултат.

Междувременно двадесет съветски военноморски плавателни съда започнаха през днешния ден учения в Балтийско море, съобщи Ройтерс, като се базира на организация РИА Новости.

Агенцията цитира Балтийския флот на Русия, съгласно който маневрите ще бъдат съсредоточени върху военноморската и противовъздушната защита.

Русия сподели, че ще " отговори по подобаващ метод ", в случай че Съединени американски щати усилят военното си наличие в Източна Европа, откакто беше обявено, че американското държавно управление обмисля сходен ход.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР