Политически и граждански организации поискаха оставката на лидера на „Воля”

...
Политически и граждански организации поискаха оставката на лидера на „Воля”
Коментари Харесай

Искат оставката на Веселин Марешки заради хомофобски език

Политически и цивилен организации желаеха оставката на водача на „ Воля” Веселин Марешки като зам.-председател на Народното събрание поради хомофобски език. Скандалът с Марешки се развихри след визитата при папата, където той беше част от делегацията. Това разгневи доста политици и общественици. Тяхното отвращение пък ядоса водача на „ Воля”, оповестява bTV.

Думите предизвикаха партия „ Да, България” публично да изиска оставката му. Те дефинираха изказването му като „ извънредно дискриминационното и разпалващо омраза”.От парламентарната естрада той разгласи, че политиците с изключение на икономическия спор на ползи би трябвало да заявяват и „ хомосексуалните си зависимости”.

Самият Марешки обаче няма никакво желание да си подава оставката.

„ Няма никакъв късмет, тъй като за мен са дали своят вот хора, които ме поддържат, а по отношение на това изявление ме поддържат още повече”, твърди предприемачът, който за първи мандат е в Народното събрание.

Управляващите бяха уклончиви. „ Би трябвало да се заявяват всички условия, които биха могли да доведат до взаимозависимост, само че би трябвало да се почита и прага на интимността”, сподели Данаил Кирилов от ГЕРБ.

„ Все отново Народното събрание би трябвало да дава образец за подражателство, а не да е на равнището на надписи в социална тоалетна”,смята депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов.

След поисканата оставка на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев на дневен ред е и настояването за оставка на Марешки. А доста организации към този момент желаеха и публично опрощение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР